söndag 26 december 2010

Julen 2010

Jul i Jönköping!
Årets julfokus har hamnat på den nya lilla familjemedlemmen Truls. En liten tax med träningsvärk! Han har lekt för mycket!!!
Loppan är gammal nu, men har barnasinnet kvar när det gäller glädje över att få paket och framförallt öppnandet av paketen!Vi har aldrig haft som tradition att rimma på paketen i min familj så det är ett trevligt inslag från Staffans familj! Nästa år ska jag ägna mer tid åt att rimma om jag hinner!

På annandagen firar vi alltid jul med mina kusiner och moster! Då är det fika på schemat!
Glutenfri maränggräddtårta med chokladtomtar!Vaniljbullar och lussekatter!
Dumlekakor!
Rulltårta och sockerkaka!
Struvor, pepparkakor och sockrade kakor!
Snickersbollar!
Sist men inte minst har vi årets julcupcakes med chokladsmak och nutellafrosting. De blev lite hårda och brända för jag hade dem för länge i ugnen. Jag trodde jag hade ställt mammas timer rätt men i stället för att ställa den på 15 minuter hade jag nog ställt den på 55 minuter. Nej, så länge var de inte inne, men när jag på känsla gick och stängde av värmen var det försent!
Fina blev de i alla fall med strössel som jag fick av Jennie och glasyren blev helt ljuvlig. Ja, de var faktiskt goda också, fast de var lite hårda!
God fortsättning allihopa! Nu ska jag försöka smälta allt som hamnat i magen! Det kommer ta lite tid skulle jag tro!

fredag 24 december 2010

GOD JUL!

God jul kära vänner, bekanta, obekanta m.fl!!!

Efter en resa som var försenad med cirka 5,5 h kom jag fram till Jönköping. Nu sitter jag här och myser med en liten gullig valp som heter Truls!

onsdag 22 december 2010

Min gran och finaste julklappen!

Lite julstämning...
I år har jag slagit in alla mina paket i endast rött och vitt! Det tycker jag blev superfint! En hel del flugsvampar har satt sig på paketen! Gilla!
Jag gillar granen min. Lite sagoaktig liksom!!! Det bor en massa fina fåglar, Pepparkaksgubbar och rådjur i den. En och en annan cupcake har också hamnat på en gren!Och så måste jag berätta att jag öppnat årets första julklapp! Det var fina Jennie som jobbar i butiken som gav mig paket. Hon tyckte jag varit en bra chef och jag blev så stolt och rörd och glad så jag blev rent tårögd! Bara en liten grej säger hon och så öppnar jag: LITE? Nej, inte lite! Helt fullproppat med fina saker! Pepparkaksströssel som smakar pepparkaka till exempel! Gissa om jag blev glad! Jag kan nog ha de bästa anställda i hela stan - ja, kanske hela Sverige!!!

Åh, ännu mer tår i ögat! I januari sprids alla till nya håll och kanter. Studier, skola, andra jobb, arbetslöshet... För butiken ska stänga! Sorgligt men sant! På många sätt bra för mig för att jag får chansen att satsa på mig och mina projekt. Samtidigt kommer jag sakna mitt lilla team med helt fantastiska personer!Nu ska jag packa inför julresan hem till Jönköping - om nu tågen går imorgon!!!

tisdag 21 december 2010

julklappssäck!


Jag tävlar om superfina goodiebags hos Sockerrus,

Tävla HÄR du med!

Säckens sponsorer +innehåll:

Vill du veta mer detaljerat vad säcken innehåller så klickar du här!

söndag 19 december 2010

Sandra och Sannas pralintillverkardag!

Först lite chokladprovning:
Chokladen med havsalt blev skal till pralinerna med lakritskolafyllning!En hel del choklad gick åt!
Igår hade jag och Sanna en pralintillverkardag. Det blev en riktig heldag med mycket smält choklad, pralinformar, tryffel och alla möjliga fyllningar!!!Bland annat: dulce leche smaksatt med coffee anis likör, rosentryffel, pepparkakor, punch, arrak, mint, nötter, russin, lakrits m.m.Åh, jag har börjat bli helt tokig i praliner. Kanske mest tokig i att göra dem! Förvånansvärt få har faktiskt slunkigt ner i gapet. Det är så kul när man har en massa fina formar. Paketen var pilligt att få till. Först fyllde jag rosettdelen med rosa choklad och sedan fyllde jag på skalet med vit choklad!L smält choklad har jag allt fått i mungipan! Hur gick det till?Mina nya pralinformar gav ett fantastiskt fint resultat! Åh! Jättefint blev det!
Sanna gjorde rosa rospraliner med rosentryffel i! Vi sprayade ätbar pärlemoskimmer på och de blev sjukt fina! Tyvärr så dog batteriet i min kamera. Så, jag har tyvärr inga bilder på dem!!!

Tävlingen avslutad och två vinnare korats!

Nu är tävlingen över !Jag är glatt överaskad att så många ville vara med och tävla! Härligt! MEN, tyvärr kan bara två personer kamma hem priset! Eftersom jag har lite svårt att välja ut någon av er själv, lät jag random number service göra det åt mig!!!

Pris 1: Pralinformar, choklad, cupcakepenna och grytunderlägg. Till pris 1 drogs nummer 8. Det innebär alltså att Sanna vann detta!
Pris 2: muffinsformar, sugrör, cupcakepenna och safttrattar. Här drogs nummer 9. Så passande efter nummer 8 tänkte jag! ;) Detta innebär att Isabell vann dessa saker.Jag har ju även utlovat två extravinster - Varsin cupcakepenna. Dessa vanns av nummer 22 (Muffinsmorsan) och nummer 4 (Sara)!
Tack för att ni varit med och tävlat! Skicka mig era adresser till sandrad81@gmail.com idag så hinner jag kanske skicka presenterna innan julafton!

Hoppas ni har möjlighet att göra godsakerna ni skrev att ni skulle göra om ni vann! Det lät gott! :)

torsdag 16 december 2010

Jag hade ju inget val...

Pralinformarna bara ropade på mig i butiken: Köp mig, köp mig!!! Hur skulle jag kunna motstå?

onsdag 15 december 2010

Bråttompraliner

Det är ju hur gott som helst med Mozartkulor, men det är inte alltid man har tid att rulla bollar och doppa i choklad. Samtidigt vill man ju ha massor, eller hur? Då gör man så här:Skär loss lite bitar marsipan och lägger i formar.
Sedan skär man lite bitar från en nougatbit och lägger på marsipanen.
Sist men inte minst smälter man choklad i micron och häller över marsipanen och nougaten och vips så är det klart!

Enkelt och riktigt fint. Särskilt när det är lite guld- och pärlemoströssel på som avslutning!

måndag 13 december 2010

Lucia!

Jag har haft en riktigt bra luciadag. Mycket mer lussig lucia kan man nog inte få! Det var flera år sedan jag överhuvudtaget tänkte på att det var lucia. Senast var väl fem år sen tror jag. Då jobbade jag på en förskola och barnen lussade för sina föräldrar!När jag pluggade teater sjöng vi i kör och hade lite lussefirande på skolan och när det begav sig i gymnasiet lussade jag med en a cappellakör lite här och lite där. Jag har till och med "gått" luciatåg på badhuset när jag var liten. Det var på den tiden när jag simmade konstsim. Lite annorlunda.

De senaste åren har dock lucia flutit förbi hyffsat obemärkt bortsett från lite fika kanske.

Idag blev det andra (lusse)bullar! Vi hade fint lussetåg i butiken idag. Släckte ner och så stod tre otroligt begåvade sångerskor och sjöng för oss och kunderna! Jag blev rent tårögd!På kvällen kom alla arbetskamrater och fikade här! Riktigt härlig lussestämning i trevligt sällskap, drickandes glögg, ätandes praliner, lussebullar och annat smått och gott!
Staffan - min sambo - stod för lussebullsbaket!
Klassiska hjärtformade pepparkakor
Ischoklad!
Fudge och vita kringlor!
Lite veganpraliner med marsipan, mörk choklad och mint!
Mjuka pepparkakor!
Glögg av olika slag!
Bra dag! Dessutom har jag klippt mig idag hos Malmös sötaste frisör! Jättenöjd är jag! :)