tisdag 11 juni 2013

Sixten 1 år! Andra kalaset!


Sedan augusti förra året har jag varit med i en föräldragrupp på BVC. Vi är ett gäng med ungar som alla föddes i maj förra året. Ja, en av dem föddes till och med samma dag som Sixten. I stället för att alla skulle försöka bjuda alla till kalas som typ krockade, bestämde vi oss för att ha ett gemensamt 1-årskalas bara vi! Det blev supermysigt och vi var hemma hos en familj som precis köpt hus. Jag blev brutalt avundsjuk på det fina huset och den härliga trädgården! :)

Vi hade med oss lite blandade rester från kalasen som varit samt lite nybakat!
Alla barn fick ett litet paket med en juice och majskrokar! Jättefint som Stina hade ordnat!
Jag hade med det som blev över av tårtan och molnmaränger från kalaset dagen innan! Det var också rabarberpaj och glass samt en massa frukt!

Chokladtårta! Mums!
Sixten var nöjd. Det var ett lite mer banranpassat kalas än det som det var så mycket vuxna på. Det passade honom bäst!
Han satte frukt i halsen, så han var lite ledsen ett tag. Han sätter i halsen varje dag den här gossen. Lite för ivrig att svälja tror jag. Men det är ju bra att han gillar att äta.
Lite cheesecake var det här!
Det fanns en massa roliga leksaker att leka med.
Favoritlek med Siri - som är född samma dag som Sixten - man möts på olika ställen och sen springer man i från varandra.



måndag 10 juni 2013

Sixten 1 år! Första kalaset!

Lillskrutten har fyllt ett år och det har firats med pompa och ståt flera gånger om! Såhär såg det ut på första kalaset hemma hos oss i Malmö.



Dessertbordet bestod av allt möjligt gott. Temat tog jag från ett härligt kalaspapper med djur, clowner och leksaker!

Tokiga chokladbollspops! Veganska med mörk choklad! Chokladbollsreceptet har jag tagit ur Mia Öhrns bok Kladdkakor. Det är mitt favvorecept. Tycker det är bra proportioner.
Sugrören kommer från butiken Tiger och muggar och tallrikar kommer från Lagerhaus.

Tårtan var ganska enkel med himmel, gräs och moln i Sugarpaste.
Dekorationerna ovan kakbordet bestod av moln och luftballonger som jag gjort i papper. Har sett såna på min favvosida Pinterest massa gånger och velat göra det jättelänge och äntligen fick jag ett tillfälle då det passade. De blev jättefina så jag vill liksom inte ta ner dem utan de hänger fortfarande kvar i vardagsrummet här hemma!
Sixten tyckte det var jätteroligt med ballonger. Han tog ballongerna i handen och sen klämde han tills de smällde. Hur kul som helst!

Den fina svampen är en skål, fylld med smågodis.

Marängmolnen blev jag faktiskt väldigt nöjd med. Det blev himla fint om jag får säga det själv!
Min lillskrutt!

Vegansk lakritspannacotta med hallonsylt på!
Tårtan bestod av fem bottnar. Jag hade tänkt göra en våningstårta först, men pallade inte. Det hade nog egentligen varit bättre. Det blev väldigt mäktigt med så mycket tårta. Även om smaken var god. Min hallonkladdkaka/blåbärskladdkaka. Kakan som gav mig en finalplats i Årets bak- och dessertmästare 2011. Det funkar alltid!
Så här såg en bit ut. Trots att alla försökte skära smala bitar blev det jättemycket tårta! Fint blev det i alla fall med rutmönstret!