Hasselnötskakorna på kakbuffén var både veganska och glutenfria. Det är ett mycket enkelt recept och man kan göra dem med ägg också. Då blir de lite segare. Jag använde NoEgg som ersättning och kakorna blev då lite torrare!200 gram nötkärnor
2 dl socker
1 msk potatismjöl
4 tsk NoEgg
8 msk vatten
(alt. två ägg)
Garnering: Smält mörk choklad
Ugn: 200°c. varmluft: 175°c.
Mal nötterna i mandelkvarn och häll dem i en bunke. Tillsätt socker, potatismjöl och NoEgg/vatten el. ägg. Rör ihop.
Rulla små bollar eller gör dem lite avlånga och lägg på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Lossa kakorna innan de svalnat.
Doppa i mörk choklad!
4 kommentarer:
Vad proffsiga de ser ut! ...och goda.
Mmm! Hasselnötskakor är mums!
En hilsen fra Norge; disse vil jeg prøve! :)
Bare lurer på om du mener 2 egg i stedet for NoEgg og vann, eller bare i stedet for NoEgg?
Hej! Välkommmen hit! Det är 2 egg i stedet for NoEgg og vann!!! :)
Skicka en kommentar