16 st större eller 30-40 st mini!
1 pkt jäst
5 dl mjölk
2 ½ dl havregryn
150 gram smör
1/2 dl agavesirap
1/2 dl vatten
1 tsk salt
10 – 12 dl vetemjöl special
Kummin efter smak
GÖR SÅHÄR :
Häll 4 dl mjölk över 2 ½ dl havregryn, låt svälla i en bunke 2 timmar!
Smula jästen i en degbunke och häll på 1 dl kall mjölk. Lös upp jästen genom att röra lite.
Smält smöret och häll på mjölk + havregrynsblandningen som nu fått svälla till en tjock gröt. Det ska bli 37 grader.
Blanda ut havregrynsblandningen i skålen med jäst. Tillsätt agavesirap, vatten, salt och kummin.
Knåda till en smidig deg och låt sedan jäsa ca 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord & kavla ut en stor platt deg.
Skär degen i små fyrkanter och forma dem lite runda.
Lägg på plåt och låt jäsa 40 min.
Strax före gräddning; nagga tekakorna med gaffel.
Grädda ca 10 min i 220 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar