Här har ni en vegansk äppelkaka. En höstkaka som fick heta duga när Louise skulle komma på finbesök. Louise är förövrigt Bake-my-day-Mattias kompis och hon brukar titt som tätt få provsmaka hans alster, så jag hade lite att leva upp till. |
Jag fick godkänt och hon tog till och med en gång till. Det brukar betyda att det är gott! Skönt det! |
Det här var väldigt enkelt att svänga ihop på kort tid. Gör det ni också vetja! |
3 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
1 dl socker
1,5 dl sojamjölk
0,5 dl olja
3 äpplen skurna i skivor
kanel och socker
Blanda ihop smeten och tryck ner äppelbitarna. Strö kanel och socker över kakan och in i ugnen i 30 min på 2000°c!
9 kommentarer:
Kakan ser mycket god ut! Och vilken sötnos med peruk :)
ser sjukt god ut. och Bake My Day-Mattias syster är ju min bästa Lina! världen är liten.
Tackar!
Ja, Lisa. Världen... Att vi ens får plats!!! Så pytteliten!
ser jättegott ut,spännande oxå
Jättebra med ett veganska alternativ! Har letat länge efter en god vegansk kaka. Antar att du menar 200 grader? 2000 blir lite väl varmt eller?
Tack för ett fantastiskt gott recept. Fikagänget märkte inte ens att det var en vegankaka:))/Tatjana
Funkar det med mandelmjölk eller annan växtmjölk istället för sojamjölk? :)
Absolut! Ta den mjölk du råkar ha hemma! 😊
Supergo fluffig kaka! För mig behövde den va inne lite längre och jag hade i lite vaniljsocker med... mums!
Skicka en kommentar