fredag 13 april 2012

Påsken!

Över påsk var vi hemma hos Staffans mormor! Det var släktkalas då både Staffans bror och Staffans kusin fyllde 30 år! Till efterrätt bjöds det på fruktiga tårtor i form av Pavlova och chokladkaka!


Jag bidrog lite till påskpresenter och födelsedagspresent med dessa löjligt goda och fantastiskt enkla småkakor eller minimuffins av hasselnötter! Klassiska nötklickar är receptet jag använder, men jag tar minimuffinsformar i stället för att klicka ut på plåten! Blir verkligen jättegoda!
Ett stort plus är att de både är gluten- och mjölkfria för alla intolleranta magar!
De är dessutom enkla att få fina! Jättesöt present!


Jag bakade såklart en påskkaka också! Kan man låta bli?
Experimenterade med att blanda karamellfärg i smeten för att få fram mönstret av påskägg och korg maximalt!
Jag hade kunnat ha ännu mer tålamod och använt fler färger! Men visst blev det ändå ganska bra?
Jag ska helt klart pröva att göra en polkadot-rulltårta snart! Det har jag tänkt på länge och nu när jag såg att det funkade så bra sååå!!!
Ja, påsken är över nu! Plutten i magen fick fullständig sockerchock och sparkade utan uppehåll i 24 timmar! Gissa om jag var lite matt sen? Nåväl! Gott var det i alla fall! Alltihopa!!!

tisdag 3 april 2012

Lite småbak i mars!

Bakade lite muffins till min sista dag på förskolan där jag arbetat! Nu tog mitt vik slut och det är dags att vila upp sig lite inför kommande liten.
Jag följde inget recept utan slängde ihop lite på chans, de blev väldigt goda. Lite som luftiga kladdkakemuffins! Mums-filli-babba!
På överblivna äggvitor bakade jag sega maränger! Också lite improviserade mått gällande socker vs. äggvitan! Har ingen aning om vilka mått jag tog! Maränger blev det av det i alla fall!
Maränger är farligt goda tycker jag! Särskilt till glass och chokladsås! Mums!
På min sista dag bjöds det föresten även på fikabröd. Gissar att det inte var hembakat, men gott i alla fall! Fick en riktig sockerchock efter rasten!