tisdag 22 januari 2013

Mat- och bakbloggsträff

I söndags var jag hemma hos Paula som anordnade en liten mat- och bakbloggsträff för oss som bor här nere i Skåneland! Det var jättemysigt och roligt att träffa de andra bloggarna.
Vi var ett litet gäng på fem personer, men det blir säkert fler nästa gång - En skådespelare, en socionom, en beteendevetare, en grafisk formgivare och en journalist. Alla bakar vi och har oss!

Spana in de andras fina bloggar:

Emma - Sockervisp
Alexandra - I gott sällskap
Karoline - Det gröna skafferiet
Paula - I mitt lilla gröna

Massor av gott fanns att smaka på.
Jag åt tills jag inte kunde få ner en bit till!
Det var päronpaj med vaniljyogurt, flera sorters småkakor, små kex, sockerkakor i flera spännande smaker och lemonad m.m.
 Vi fick även goodiebags från Ninas Mat. Väldigt snällt!
 Det var flera sorters lakrits och lakritspulver bland mycket annat.

Jag gjorde chokladkakor som jag fyllt med kaffekola och lavendel.
Jag hade lite bråttom när jag gjorde dem så kolan smälte igenom på några av dem. Men smaken är ju god i alla fall trots att det blir lite kladdigt ibland. Kladdigt är ju gott!
Det är kul att höra hur alla andra lever och har det bakom allt bakande. Vi snackade förstås endel bloggande men även annat. Det var flera kul grejer på G hos dessa tjejer!
Eftersom mitt liv numera kretsar väldigt mycket kring Sixten, var det skönt att få vara hemifrån alldeles ensam en liten stund och bara vara jag. Det händer ju inte alltför ofta direkt.

Jag hoppas detta blir av flera gånger och om det är fler som vill vara med så gå med i facebookgruppen Matbloggare i Skåne!


tisdag 1 januari 2013

Nyårsdesserten

Min lillasyster - som i magen har Sixtens kusin - och jag fixade nyårsdesserten!
Dukningen inför nyårsmiddagen.
Desserten bestod av en kladdkakebotten, chokladmousse, dulce leche, mörk choklad och nutella!
Jag splattade över chokladen så att det såg ut som en liten målarpalett.

Syster Linn gjorde servettvikningen.

Sixten fick gröt till nyårsmiddag. Det tyckte han var helt ok. Han höll sig förvånansvärt pigg ganska länge, trots att han var sjuk, sjuk och åter sjuk hela december nästan och supersjuk innan och över julen! Jag tror han hade RS. Men vad vet jag...