fredag 19 oktober 2012

Vegansk äppelkaka




Här har ni en vegansk äppelkaka. En höstkaka som fick heta duga när Louise skulle komma på finbesök. Louise är förövrigt Bake-my-day-Mattias kompis och hon brukar titt som tätt få provsmaka hans alster, så jag hade lite att leva upp till.
Jag fick godkänt och hon tog till och med en gång till. Det brukar betyda att det är gott! Skönt det!
Det här var väldigt enkelt att svänga ihop på kort tid. Gör det ni också vetja!




Ja, så bjuder jag på en liten trollunge också. Söt som socker så han passar väl in i en bakblogg? När mamma Sandra har tråkigt tar hon på Sixten en peruk. Det blir nästan lika gulligt som kattungar! Och Sixten lider inte. Jag lovar. Han tror det är en mössa som man, till hans stora glädje, inte behöver knyta under hakan.

Recept:
 3 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
1 dl socker
1,5 dl sojamjölk
0,5 dl olja
3 äpplen skurna i skivor
kanel och socker

Blanda ihop smeten och tryck ner äppelbitarna. Strö kanel och socker över kakan och in i ugnen i 30 min på 2000°c!

9 kommentarer:

Katarina sa...

Kakan ser mycket god ut! Och vilken sötnos med peruk :)

lisa lightning sa...

ser sjukt god ut. och Bake My Day-Mattias syster är ju min bästa Lina! världen är liten.

Sandra sa...

Tackar!

Ja, Lisa. Världen... Att vi ens får plats!!! Så pytteliten!

Sweet Passion sa...

ser jättegott ut,spännande oxå

Harry Schlager sa...

Jättebra med ett veganska alternativ! Har letat länge efter en god vegansk kaka. Antar att du menar 200 grader? 2000 blir lite väl varmt eller?

Anonym sa...

Tack för ett fantastiskt gott recept. Fikagänget märkte inte ens att det var en vegankaka:))/Tatjana

galxen sa...

Funkar det med mandelmjölk eller annan växtmjölk istället för sojamjölk? :)

Sandra sa...

Absolut! Ta den mjölk du råkar ha hemma! 😊

Hanna sa...

Supergo fluffig kaka! För mig behövde den va inne lite längre och jag hade i lite vaniljsocker med... mums!