fredag 21 december 2012

Årets pepparkaksbak

Jag hann med nöd och näppe baka pepparkakor i år. Jag hann börja baka i alla fall. En kvart ungefär... Sen ville en febrig liten skruttunge inte vara med längre! Det var kanske bra föresten. Den allergiska reaktion som sedan visade sig under natten på hand och fingrar var inte nådig. Jag är typ glutenintollerant i huden! Brutalt kliande, sprickor och svullna fingrar innebär att nån form av handskar är nödvändigt om jag i framtiden ska kunna baka något med mjöl i som kräver knådning!





fredag 14 december 2012

Sixtens Namnsdag

Det är mycket Sixten nu när det kommer till mitt bakande, men det är väl så det är nu när man är småbarnsförälder. Det mesta av ens fokus hamnas på ens barn. Inte så konstigt!

Häromdagen hade han namnsdag lillskrutten och medan pappa Staffan var och hämtade lite Sushi med ett par kompisar skyndade jag mig att slänga ihop en liten kaka med Sixtenpraliner på. Jag gjorde den på en knapp timme, så det blev väl inte det vackraste någonsin, men kul form jag hittat i alla fall att göra chokladbokstavspraliner av! :)

fredag 7 december 2012

Sixtens namnkalas!

Sixten hade sitt namnkalas den 18 augusti. Ganska längesen med andra ord. Anledningen till att jag inte lagt upp något här är för att jag inte tog några fina bilder direkt. Jag var sjuk när det begav sig. Jag hade feber, ont i magen och mjölkstockning. Jag hade så hemskt väldigt jättegärna velat få till allt så fint, så fint. Och det blev fint, absolut. Men inte riktigt som jag hade planerat i mitt lilla huvud!

Här kommer lite bilder i alla fall. Det blev ganska bra ändå, trots allt! Hade jag varit frisk hade jag gjort finare dekorationer på tårtan. Jag hade gjort små kort till gästerna med lite smått och gott roligt att prata och diskutera. Till exempel en lista på vad alla namn betyder på de som var där.

Vi fick en massa fina presenter till Sixten från släkt och vänner! Jag hoppas alla hade trevligt. Sixten har en stor släkt har vi kunnat konstatera!

Presentbordet!
Kakbuffén. Hade ju hoppats på att ha en helt vit vägg. Men det fanns inget sådant utrymme i lokalen... Typiskt!

Cupcakes. Syster Linn hjälpte till att baka muffinsarna och jag gjorde hallonfrosting.


Liten bebis lyckades jag knåpa ihop. Men jag hade verkligen tänkt dekorera mycket finare. Meeeen, jag orkade inte... Alltså feber ställer till det för en ibland!

Sixten heter även Per Linus. Detta efter sina föräldrars syskon. Min syster Linn har alltid kallats för Linus, så vi tyckte det var fint!








Visst gjorde jag fina inbjudningskort?


Gissa vad som fick inspirera till kakbuffén!?