Receptet är en variant av detta som jag provade i höstas. Jag hittade det på Söta Saker och det är ett av mina absoluta favoritrecept! Världens godaste kakor! :)
Tyvärr så blev det alldeles för få så dessa får jag nog behålla hemma och så får det bli någon slags kola-cho-nerings-mini-muffins till morgondagen! Ja, men vad för det? Alla anledningar till att få baka duger för mig!!! Det kan också vara så att de är så goda att jag och Staffan har råkat äta upp några så att det inte finns tillräckligt många kvar av den anledningen. Men det är ju ingenting jag skulle säga högt!
Kola-cho-leringskakor:
2 dl hackad choklad
1 msk smör
1 dl socker
1 äggvita
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
en nypa salt
1 tsk bakpulver
5 gräddkolor, hackade
ev. 1 msk vatten
kakao till garnering
Spara en dl av den hackade chokladen och smält den andra decilitern i ett vattenbad. Blanda smör och socker ordentligt och vispa sedan i äggvitan och vaniljsockret. Rör i den smälta chokladen. Blanda mjöl, salt och bakpulver för sig och rör ner i smeten. Rör eventuellt ner en msk vatten om smeten känns för torr. Blanda sist ner det resterande chokladhacket och kolan. Klicka ut till små bollar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 10 minuter och sikta sedan över lite kakao över varje kaka med hjälp av en tesil.
2 kommentarer:
De ser jättegoda ut. :-)
Låter som en väldigt bra kombo det här, med choklad, kola och småkaka! Jag gillar att testa nya småkakor och de senaste börjar ta slut nu, så det får nog bli en omgång av dessa! Gullig burk dessutom :)
Skicka en kommentar