onsdag 19 januari 2011

Kladdiga muffins!

Jag blev sugen på att baka muffins. Det blev till att improvisera utifrån det jag råkade ha hemma. Det blev extra kladdiga kola- choklad- och hasselnötssmakande muffins. Lite fula men samtidigt snygga just för att de inte blev perfekta. Det har sin charm med ojämna kanter och insjunken mitt när smaken håller klass!Utan någon särskild måttagning blandade jag ihop några Ferrero rocher-liknande praliner som Staffan fick i julklapp, vaniljyogurt ihop med äppelcidervinäger som stod och gottade sig ett tag. Lite mjöl, kakao, bakpulver och socker. För lite maffigare kolasmak tog jag även farinsocker och sirap och blandade i. Olja ringlade jag ner i smeten för att mjuka upp den lite och sist men inte minst tryckte jag i en ischokladbit i varje muffinsform!
Det vällde och det svällde och det rann över och sen började det dofta härligt och rykande och kletiga kom de tillslut ut ur ugnen redo att ätas upp! Mums!

4 kommentarer:

Filippa H. sa...

Ojoj, de lät inte lite maffiga alltså! :) chokladigt värre - det gillar vi.

Jag såg till min stora besvikelse förra veckan att Systrarna Grenes skall flytta - den låg så himla bra till, butiken! Nära mig, och allt. Hoppas den komemr göra det efter flytten också :)
Vart skall ni slå upp den nya butiken?

Sandra sa...

Ja, de blev maffiga. Lite som kladdkaka! Det gillar vi verkligen!

Vi flyttar ut ur lokalen. Men vi har ingen ny lokal så det är inte säkert att det blir någon alls. De letar lokal, men det är jättesvårt att hitta något som passar. Hyran skulle höjas och den om något var maffig från början och då är det kört... Tyvärr! Det ekar verkligen i våra lokaler nu!!!

Cupcakesfluffan sa...

Ser så mumsiga ut

Erika - Bakglädje sa...

Låter mycket smarrigt!