söndag 30 januari 2011

Min födelsedag i bilder!!!

I torsdags fyllde jag 30! Jag tycker bilden i min kalender passade mig fint. Ni vet väl att jag tränat boxning!?
Staffan kom med frukost på sängen. Eftersom jag alltid vaknar före honom fick jag låtsas sova när han kom in med frukosten. Men det gick ju bra det också! Hehe!
Frukosten och morgonpresenten kom med på bild! Paketet var från min lillasyster och innehöll en fin hushållspappershållare. Från Staffan fick jag ett macroobjektiv till min kamera. Det har dock inte kommit ännu! Fina fotograferingar kommer komma i framtiden i alla fall! Jag fastnade också i kameran. Om än något skeptisk! Förrätten glömde jag fotografera! Typiskt! Huvudrätten blev italiensk och heter Rambasici. Det var nästan jag inte fick med uppläggningen av huvudrätten heller. Här har vi hunnit äta lite redan när jag kom på det! Mandelpotatis och en soltorkadtomatsås till. Men desserten (recept) hann i alla fall fångas på bild... ...och det vet vi ju alla att det är desserten som är det viktigaste! ;)Nötkaramell som var gott och även lite för syns skull. Visst är det fint med karamelliserade nötter? Alltså kolaaktiga, inte som brända mandlar! Mums!Jag skar upp på tok för stora bitar av kakan som är riktigt kraftigt chokladig. Men det var också för det såg så fint ut när de var i halvmånar tyckte jag! Botten vad riktigt mumsig ska tilläggas. Min kille påpekade att det var en av de godaste tårtbottnar han ätit! Hör på den va!?
För att få lite uppfriskande kontrast till den kraftiga chokladsmaken serverade jag en mangosorbet till kakan! Mycket gott det också!

Temat var lite italienskt på alla rätter och innan desserten bjöd jag på en likör som heter Borghetti - Specialita' italiana dal 1860 - Di vero caffé espresso.

Som avslutning på min födelsedag tog jag och Staffan in på Spa i två dagar i Torekov. Vi har badat i uppvärmd pool utomhus, inomhus och i iskall pool. Det var inte skönt ska tilläggas. Staffan tyckte det var fantastiskt. Jag tycker mest det var smärtsamt! Vi satt i ångbastu, vanlig bastu och på relaxavdelningen. Vi fick lunch, trerätters middag och frukostbuffé. Det var fri tillgång till vatten, te, kaffe och frukt. Det ingick även 25 minuters behandling. Då fick jag en regndroppsmassage!

Meny

förrätt
pastasallad på ruccoloa, pastasnäckor fyllda med ört- och vitlökscrème fraiche, körsbärstomater

huvudrätt
rambasici-italienska kåldolmar på savoykål, serverat med en soltorkad tomatsås, mandelpotatis, ärtskott och löksky

efterrätt
kraftigt chokladig tårta med nötbotten, en liten nötkaramell och mangosorbet

2 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Det låter som en härlig dag. :-)

Filippa H. sa...

Gooooood! Tårtan alltså, wow!