tisdag 31 januari 2012

Födelsedagskalas!

Jag fyllde år i fredags och firade med lite kakkalas i söndags! Här kommer lite bilder!!!

Har inte ork som vanligt att redigera dem. Tyvärr så är det alltid så mörkt och dåligt ljus i vår lägenhet så bilderna blir ju inte topp, men de får duga! :)
Jag bjöd på vita chokladbollar med jordgubbssmak!
Bakade en klassisk god kaka - Strassburgare! En riktig favorit. Man gör sådana kakor alldeles för sällan! Tänkte faktiskt jag skulle ha dessa som månadens sötsak också på Söta Saker eftersom temat för januari är Klassiker just!!!
Jag gjorde raw chokladbollar! Ganska enkelt. Använde i princip ett vanligt chokladbollsrecept men bytte smör mot kallpressad kokosolja och man kan till exempel ta dadlar eller agavesirap i stället för socker.

Här ser ni hela lilla dessertbordet!

Tårtan var strösslat med ätbart hjärtströssel! Små, små, lätta hjärtan!!!
Här är jag som skär upp tårtan!
Tårtan bestod av mörka chokladbottnar och hallonmousse!
Chokladtårtbotten , 20 cm form
50 gram smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver

Smält smöret tillsammans med mjölken
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Slå över smörblandningen över äggvispet och rör till en jämn smet
Blanda och sikta ner de torra ingredienserna i smeten, rör om
Gräddas i den nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35-40 min

Strassburgare

35-40 stycken kakor

300 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 msk vaniljsocker
3,5 dl potatismjöl
3 3/4 dl vetemjöl

ca 125 g smält choklad

Rör smör, florsocker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg, låt den vila i kylen ca 30 minuter. Spritsa ut degen med hjälp av en kaksprits, på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 8 minuter på 200 grader, de ska knappt ha någon färg. Låt kakorna svalna.

Doppa ena ändan av kakan i choklad. Lägg tillbaka på brickan och in i frysen igen. Kakorna förvaras i frysen.

3 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Så mycket gott och fint dukat!

Therése sa...

Grattis i efterskott!! Så gott allt ser ut, har aldrig gjort tårttårta med chokladbotten, ska nog ta och göra den nästa gång det vankas tårta hemma :)

sanna sa...

Grattis i efterskott Sandra.Ser supermumsigt och fint ut :)