Har inte ork som vanligt att redigera dem. Tyvärr så är det alltid så mörkt och dåligt ljus i vår lägenhet så bilderna blir ju inte topp, men de får duga! :)

50 gram smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
Smält smöret tillsammans med mjölken
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Slå över smörblandningen över äggvispet och rör till en jämn smet
Blanda och sikta ner de torra ingredienserna i smeten, rör om
Gräddas i den nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35-40 min
Strassburgare
35-40 stycken kakor
300 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 msk vaniljsocker
3,5 dl potatismjöl
3 3/4 dl vetemjöl
ca 125 g smält choklad
Rör smör, florsocker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg, låt den vila i kylen ca 30 minuter. Spritsa ut degen med hjälp av en kaksprits, på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 8 minuter på 200 grader, de ska knappt ha någon färg. Låt kakorna svalna.
Doppa ena ändan av kakan i choklad. Lägg tillbaka på brickan och in i frysen igen. Kakorna förvaras i frysen.
3 kommentarer:
Så mycket gott och fint dukat!
Grattis i efterskott!! Så gott allt ser ut, har aldrig gjort tårttårta med chokladbotten, ska nog ta och göra den nästa gång det vankas tårta hemma :)
Grattis i efterskott Sandra.Ser supermumsigt och fint ut :)
Skicka en kommentar