måndag 9 januari 2012

Vildas Pippi-tårta!

För ett tag sen gjorde jag en Pippi-tårta till Fridas 2-årskalas. Fridas kompis Vilda gillar också Pippi och ville också ha en tårta nu när hon fyllde!

Jag ville inte göra en likadan så en ny skiss skapades och en ny Pippi-tårta tog form. Det var till fler kalaskompisar den här gången och det tog upp ganska mycket tid. Puh! Fick verkligen prestationsångest och visste inte riktigt om jag skulle hinna. Men på något sätt får man alltid ihop det och här är resultatet!!!
Tårtan bestod av chokladbottnar och vaniljbotten fylld med hallonmousse och chokladmousse spacklad med hallonsmörkräm!
Dekorationerna är gjorda i Sugarpaste och allt är ätbart utom de två bakelserna som är ljus! Pippis och Herr Nilssons huvuden går att vrida och i några av paketen fanns det överaskningar när man öppnade locket!

8 kommentarer:

Sabina tårtgalen sa...

jättesöt!! hur har du gjort pengarna?

Sandra sa...

Det är en hög med gul sugarpaste och sedan har jag strött på lite guldstjärnor, guldglitter och pärlor! Så det är inte så avancerade pengar egentligen!!! Man skulle förstås kunna sitta och göra små enskilda pengar i sugarpaste också, men det skulle ta en evig tid kände jag! :)

Anonym sa...

Tusen tack Sandra för en fantastisk fin tårta. Vilda blev överlycklig och gästerna mållösa. Det tog lång tid innan vi kunde starta att äta då ALLA skulle ta MASSOR av bilder, det var ett konstverk som man egentligen inte vill skära i :-). Vi är supernöjda!

/Vilda, Annelie & Mats

Sandra sa...

Åh! Vad glad jag blir att ni tyckte om tårtan!!! Underbart!

Kjersti sa...

Vilken helt fantastisk skapelse!! Du är ju en verklig konstnär! Hur lång tid tog det att baka DEN tårtan.

Sanna sa...

Åh vilken härlig pippitårta:)
Vad duktig du är.
Kram Sanna

Sandra sa...

Tack Kjersti!

Åh, det tog sin lilla tid! Jag började på måndagen och var färdig på fredagen... Satt inte och klockade mig själv, men satt väl och gjorde figurer 2-3 timmar per dag och sedan ägnade jag hela fredagen från morgon till kväll till att baka bottnar, fyllning och sätta ihop alltihopa! :)

Sandra sa...

tack Sanna!!! Kram!!!