
Fantastiskt friskt och härligt mousserecept kommer här. Blir enorma mängder mousse som då räckte till 85 personer... Tipset är att göra en fjärdedel av receptet till en tårta ungefär!
8 citroner
18 dl vispgrädde
12 gelatinblad el. om man är veg så kör man på agar agar el. andra veg. alternativ. Då står det på paketet hur mycket som motsvarar! Har kommit lite fler alternativ till agar agar nu på senaste i butikerna vilket gör mig glad!!!
14 äggulor (Man får göra mycket maränger sen...)
7 dl socker
2,5 dl vatten
1800 gram kesella.
Finriv skalet och pressa saften.
Vispa grädden luftig och lätt.
Blötlägg gelatinet eller följ instruktioner på ditt vegalternativ.
Vispa gulor till skum.
Koka socker+vatten till 122 grader.
Häll sockerlösningen över äggskummet under konstant vispning och vispa tills det blir rumstempererat.
Ta upp gelatinbladen och smält dessa i mikron med 1/2 dl citronjuice.
Rör kesella och resten av citronjuicen till en slät smet.
Vänd ihop alla ingredienser och låt det stå kallt i minst två timmar innan användning!
Bra spackelsmörkräm, blir också mycket. Går bra att halvera receptet eller mer:
460 g smör
1000 gram floursocker
2 tsk kokande vatten
8 tsk rivet citronskal
Vispa smör och floursocker fluffigt och krämigt. Häll på det kokande vattnet under vispning och tillsätt citronskal.
Lemoncurd. Detta fantastiskt lena, goda som man inte kan vara utan. Normal sats. Jag gjorde i stället flera omgångar. Så detta recept behöver ni inte halvera. Snarare dubbla eftersom det tar slut så fort:
125 g smör
2,5 dl
3 ägg
3 citroner
Smält smör och tillsätt socker. Rör ihop med en träslev medan du värmer upp det hela.
Vispa äggen fluffigt. Ta av smör- och sockerkastrullen från värmen och tillsätt äggvisp genom en sil. Rör hela tiden.
Riv citronerna och pressa ut saften. Häll sedan i kastrullen och låt sjuda under konstant omrörning i ca 15 minuter eller tills krämen tjocknar!
Hållbarheten är ca 1 månad!
Vaniljcupcakes, ca 12 st:
120g (2dl) mjöl
140g (1,5dl) socker
1,5 tsk bakpulver
50g smör
1,25 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
Blanda mjöl, socker, bakpulver och rumsvarmt smör i en bunke och vispa ihop på låg hastighet tills smöret finfördelats till grynig konsistens. Tillsätt hälften av mjölken och vispa tills allt blandats ihop till en smet (blir kanske med som en kletig deg) Vispa ihop ägget med resten av mjölken och vaniljsockret och häll sedan ner det i smeten. Vispa tills smeten är väl blandad och slät.
Skeda upp smeten i muffinsformar. Fyll dem till 2/3.
Grädda ca 20 minuter
Grädda ca 20 minuter
8 kommentarer:
Så fina! Och fräscht med citron, något jag gillar mycket :)
Otroligt vackra tårtor! Som alltid hos dig!
Tack snälla ni!!! :)
Vart hittade du de små citronerna du har på dina muffin?
Jonna: Det är tuggummin och jag köpte dem på Hemköp bland deras lösgodis. Hade tänkt göra dem själv i sugarpaste, men tiden räckte inte till, men annars går ju det också! :)
Gud vilken söt tårta!! Citron är ju så himla gott och fräscht!
Önskar dig en GLAD PÅSK! =)
Kram Malin
Jag undrar vad du använde för recept på tårtbottnarna, och hur du gjorde dom fina bokstäverna?
När jag gör bottnar brukar jag använda mig av receptet "tre lika". Det blir nästan alltid bra och går att göra till både stora och mindre satser smet!
Bokstäverna formade jag för hand av Sugarpaste!!!
Skicka en kommentar