onsdag 18 juli 2012

Sandras Blödande Snittkakor!

Den 23 maj föddes min son. Han kom till med ett urakut kejsarsnitt som fortfarande inte har läkt ihop! Mer eller mindre varje dag sedan dess har jag varit tvungen att gå till vårdcentralen för att få snittet omlagt. Det har blött och blött och när det väl slutade blöda blev det infekterat och jag fick feber. Snittet blev fult och det gick upp där det börjat läka igen och en penicillinkur sattes in.
Nu idag är det dock "bara" ett sår och detta sår ska snart vara ihopläkt. Jag är så pass hel att jag inte behöver gå till VC mer.
Under alla dessa dagar har jag verkligen blivit Du med personalen på Vårdcentralen. De har varit så otroligt snälla, engagerade och omhändertagande. Det är särskilt de två distriktssköterskorna Anna och Kicki som haft hand om mig och även om de bara gör sitt jobb så känns det lite mer än bara det. Hur ofta har de samma patient varje dag i två månader liksom?
Inte orkade jag göra mycket som tack för deras stöd och omtanke. Pigg är väl det sista jag är just nu... Men om jag nu ska göra något så är det ju baka tänkte jag och därför fick de varsin liten påse med Sandras blödande snittkakor. Inte fullt så äckliga som det låter. Tvärtom! De blev både rörda och glada och det kändes fint!
Det har varit grått, mörkt och regnigt under tillverkningen så några vackra bilder blev det inte... Men så här såg det ut i alla fall! Blodet är hallonsylt och i övrigt är det helt vanliga snittkakor med vaniljsmak! Mums!

Sandras blödande snittkakor

Ingredienser:

200 g smör
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
Ca 5 dl mjöl
sylt

Rör rumsvarmt smör med socker till en pösig smet.
Blanda ner övriga ingredienser. Dela degen i fyra delar,rulla ut dem till längder direkt på pappersklädd plåt. Platta till dom med ett finger. Bred på sylten i en mittremsa!
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 200 grader.
Skär de varma längderna i bitar och låt dom kallna på plåten.

2 kommentarer:

Therése sa...

Nämen så jobbigt det låter!! Hoppas att det har läkt helt nu, men du kommer kanske sakna dina nya vänner på vc när du inte går dit så ofta längre :)

Sandra sa...

Ja, det har varit väldigt jobbigt. Men nu är det äntligen läkt! Det läkte ihop helt på lillskruttens 2-månadersdag!!! Liiite tomt känns det att inte gå till VC, men skönt att få sovmorgon!!!