torsdag 4 april 2013

Påskdesserten

pinterest har jag sett olika idéer om hur påskdesserten kan serveras och jag fastnade särskilt mkt för en sorts chokladägg som ser ut som ett riktigt ägg. Jag var ju bara TVUNGEN att göra. Det är ju så fint!!!

Så här blev! Jag gjorde även ett "kraschat ägg" av skalresterna jag knackade bort på de vanliga! Tycker det blev ganska fint faktiskt! Enkelt var det också. Äggen är fyllda med fryst cheesecake och passionsfruktscurd!Jag utgick från Leilas recept på fryst cheesecake. Men ändrade det mesta. Vet inte riktigt vilka proportioner det blev i slutändan, så har lite svårt att dela med mig av det faktiska receptet! Jag improviserade lite för mycket helt enkelt!

Passionscurd finns att köpa färdig, eller så gör du själv. Här är ett recept! Jag köpte färdig! Fusk, fusk! Men, var ju inte hemma och det var så mycket annat som skulle fixas, så det passade bättre så!

Hur gör man?

Köp kinderägg. Skär försiktigt upp ett hål i ägget så leksaken går att ta ur. Ställ ägget i en äggkopp och fyll med cheesecaken. Gör utrymme för "gulan". Använd två små teskedar när du klickar ut gulan så att du formar den rund. Ganska enkelt faktiskt, med ett härligt resultat!

2 kommentarer:

Therése sa...

Vilken rolig idé :-) Ser verkligen ut som ett riktigt ägg!!!

Sandra sa...

Javisst! Tack!