måndag 10 juni 2013

Sixten 1 år! Första kalaset!

Lillskrutten har fyllt ett år och det har firats med pompa och ståt flera gånger om! Såhär såg det ut på första kalaset hemma hos oss i Malmö.Dessertbordet bestod av allt möjligt gott. Temat tog jag från ett härligt kalaspapper med djur, clowner och leksaker!

Tokiga chokladbollspops! Veganska med mörk choklad! Chokladbollsreceptet har jag tagit ur Mia Öhrns bok Kladdkakor. Det är mitt favvorecept. Tycker det är bra proportioner.
Sugrören kommer från butiken Tiger och muggar och tallrikar kommer från Lagerhaus.

Tårtan var ganska enkel med himmel, gräs och moln i Sugarpaste.
Dekorationerna ovan kakbordet bestod av moln och luftballonger som jag gjort i papper. Har sett såna på min favvosida Pinterest massa gånger och velat göra det jättelänge och äntligen fick jag ett tillfälle då det passade. De blev jättefina så jag vill liksom inte ta ner dem utan de hänger fortfarande kvar i vardagsrummet här hemma!
Sixten tyckte det var jätteroligt med ballonger. Han tog ballongerna i handen och sen klämde han tills de smällde. Hur kul som helst!

Den fina svampen är en skål, fylld med smågodis.

Marängmolnen blev jag faktiskt väldigt nöjd med. Det blev himla fint om jag får säga det själv!
Min lillskrutt!

Vegansk lakritspannacotta med hallonsylt på!
Tårtan bestod av fem bottnar. Jag hade tänkt göra en våningstårta först, men pallade inte. Det hade nog egentligen varit bättre. Det blev väldigt mäktigt med så mycket tårta. Även om smaken var god. Min hallonkladdkaka/blåbärskladdkaka. Kakan som gav mig en finalplats i Årets bak- och dessertmästare 2011. Det funkar alltid!
Så här såg en bit ut. Trots att alla försökte skära smala bitar blev det jättemycket tårta! Fint blev det i alla fall med rutmönstret!

Inga kommentarer: