Blåbär är en av de bästa ingredienserna i bakverk. Blåbär kan bli vad som helst i dessertväg. Den här gången gjorde jag en härlig budapestrulle. Mor min har gjort budapest många gånger genom årens lopp. Det är så fantastiskt gott. Det är första gången jag själv gör en budapest och som vanligt måste jag göra något annat än det vanliga med mandarin eller hallon! BLÅBÄR SKA DET VA!
Budapest med Blåbär!
Ingredienser:
6 äggvitor3 dl socker
1 ½ dl hasselnötter
1 dl vetemjöl
2 msk kakaoBlåbärsfyllning:
3 dl vispgrädde
3 dl blåbär
Garnering:1 dl vispad grädde
Blåbär
Blåbär till garnering
Floursocker
Gör så här:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en blank maräng. Hacka nötterna fint. Blanda nötter, mjöl samt siktad kakao och vänd ner i marängen.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna.
Grädda i 175º i 20 minuter. Vänd upp på bakpapper och lossa papperet. Låt svalna.
Vispa grädden, mosa och blanda i blåbären. Bred blandningen över bottnen och rulla ihop. Sikta över floursocker och garnera med och bär.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna.
Grädda i 175º i 20 minuter. Vänd upp på bakpapper och lossa papperet. Låt svalna.
Vispa grädden, mosa och blanda i blåbären. Bred blandningen över bottnen och rulla ihop. Sikta över floursocker och garnera med och bär.
Staffans omdöme: En sprudlande känsla av skog och äng
En lustfylld kaka med blåbär och maräng
Bubblar och kittlar i mina sinnen
Som när man sitter i solen endast i linnen
5 kommentarer:
Din blårbärs budapest såg godare ut än vanlig. Gillar Staffans omdöme :-)
Budapestrulle är min sambos absoluta favorittårta, låter gott med blåbär i, det måste jag testa
Blåbärspest ser mkt godare ut än namnet låter ;-) Jag älskar blåbär =)
Jag har lagt till din blogg på min länklista då jag gillar din blogg =) Du får säga till om du inte vill det!
Ha det gott!
Lisa - Sockerrus
Klart du får lägga till min blogg. Jag blir bara glad!!!
Tack!
Gud vad gott det här såg ut! Fina bilder också :)
Skicka en kommentar