torsdag 19 augusti 2010

The Lost Crew's tårta - Sailor style

♪ I think I'll go sailing for a while ♫ Jag såg till att skapa kontakten min kompis - filmaren Drazen och min pojkvän Staffans band - The Lost Crew, för att de skulle kunna skapa en musikvideo! Idag var det mötesdax!Ja, jag fyllde väl ingen särskild funktion på plats egentligen. Men jag såg till att baka en tårta till grabbarna. En med deras favoritsmaker. Staffan - Fläder, Andreas - Citron, David - Choklad och Rasmus - kolasås typ 'ohoj.

Det blev väl fint!?The Lost Crew's tårta:

Chokladbotten:
3 ägg
1½ dl strösocker
½ dl Mjölk
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vänd ner i smeten. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 5 min. Stjälp upp tårtan på ett sockrat bakplåtspapper.

Citronbotten:
3 Ägg
1 1/2 dl Socker
3/4 dl Potatismjöl
1/2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver

1 Citron; vältvättad, rivet -skal av

Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och tillsätt det finrivna citronskalet. Rör försiktigt smeten slät. Bred ut i långpannan och grädda kakan i ca 5 minuter. Sockra lätt på kakan och stjälp den upp och ner på smörpapper att kallna.

2 dl vaniljvisp
o'hoj kolasås

Smörkrämen:
115 g mjukt smör
250 g florsocker
5 tsk fläderblomssaftkoncentrat

Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt flädersaften under omvispning.

Jag gjorde två bottnar. Citronbotten fick vara underst med vispad vaniljvisp och kolasås på. Sen la jag på chokladbotten och rullade ihop som en rulltårta. Därefter spacklade jag tårtan med smörkrämen och dekorerade med Sugarpaste.

Som vanligt så har jag alldeles för lite tid och ont om utrymme att vara på. Så lite svordomar hann jag även med under bakandet. Chokladbotten jag gjorde blev skitdålig. Så här presenterar jag ett annat recept än det jag använde igår.

Jag har inte riktigt vant mig vid Sugarpaste ännu. Jag tycker det är svårt att flytta den utan att den töjer ut sig och blir ful. Kanske kavlar jag ut för tunt? Gott blev det i alla fall!

3 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Vad gott det låter och du fyller ju en viktig funktion som tårtbagerska :-)

Sandra sa...

Det har du faktiskt rätt i!!! ;)

Angelica sa...

Vad häftigt ankare och rep! Och det låter faktiskt gott också :)