Jag tänkte i alla fall undvika vete och chokladfondanter blir helt fantastiska utan! Kanske bättre till och med!?
Eftersom söta saker har tema choklad på månadens sötsak så tyckte jag att det passade utmärkt med detta recept som mitt bidrag! Man ska skjälpa upp dem på fatet, men jag valde att behålla mina i formarna eftersom de är så fina!Jag har bakat fondanterna med extra mycket kärlek eftersom jag och Staffan i helgen firade att vi varit tillsammans i ett helt år! Tänk vad tiden går fort!!!Rosorna är gjorda i sugarpaste!
Glutenfria chokladfondanter!
4-6 st (beror på storleken av din form!)
75 gram smör
100 gram mörk choklad
2 st ägg
4 msk strösocker
2 msk maizenamjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj fyra ugnssäkra formar eller aluminiumformar med smält smör eller flytande margarin.
2. Lägg smöret i en kastrull och bryt i chokladen. Smält på svag värme under omrörning.
3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i slutet blandar du i maizenamjölet. Blanda smeten i chokladblandningen. Häll smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 10-15 minuter. Tänk på att korta tiden om du använder små formar!
4. Servera med vaniljkesella och färska bär som blåbär och halla!
MUMS!
4 kommentarer:
Såg ju så himla gott ut!!! Vart hittar man de tjusiga formarna??
Det går att baka utan vete, det är bara en aning större utmaning! Så om du får glutendiagnos, sluta inte baka!! :)
Mums var det!!!
Formarna är inhandlade på Åhlens! Finns som bröd/sockerkaksformar också! Supersöta!
Nej! Sluta baka ska jag inte göra! Kommer nog tvärtom börja baka desto mer tror jag! :)
Vilken fin blogg du har. Jag älskar choklad och det där såg riktigt gott ut.
Tack Erika! Ja, chokladfondant är verkligen en höjdare bland chokladsaker! Har du provat!??!
Skicka en kommentar