lördag 1 januari 2011

Gott nytt år!

Nyår firades hemma hos mig och Staffan! Ett lugnt nyår skulle vi ha, men klockan blev mycket och drinkarna många, så jag vet inte om man kan kalla det lugnt egentligen!Nyårsmenyn var komponerad av alla vi som var på plats, själv stod jag för den ena efterrätten och la mig i lite när det gällde huvudrätten som min pojkvän tillagade! Jag vispade ihop potatismoset och bestämde hur det skulle serveras!
Morotssoppa med smak av ingefära
Smördegsinbakad sparrisMandelpotatismos med timjan, rödvinssky, quornfärsbiffar, whiskylingon
Avokadosallad, brödChokladpastej med päronbitar och BjörnbärssnörosorCheesecake i snapsformar med passion och björnbär!
Allt var supergott!Björnbärssnörosor:
50 g äggvita (jag tog två äggvitor)
1 tsk citronsaft
50 gram socker (lite mer än 0,5 dl)
100 g björnbär
50 g socker


1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvita, citronsaft och 50 g socker till ett fast skum på mellanfart.
3. Blanda björnbären med resterande socker.
4. Tillsätt björnbären i tre omgångar under ständig vispning i marängen.
5. Vispa till ett fast marängskum
6. Fyll 8 rosformar med marängskummet. Slå formarna i bordet så att eventuella luftfickor försvinner. Använd plastformar om du har eller smorda kaffekoppar eller rundade bakformar.
7. Grädda marängerna tills de har stigit och känns fasta på ytan. Pröva med fingrarna. I micro går det på under en minut. I vanlig ugn ska de stå 30 minuter i vattenbad.
9. Låt snörosorna stå 1 timme i kylen.


Chokladpastej:
1. Smält 100 g choklad med eller utan smaksättning (jag hade mörk choklad med päron) och blanda ihop med 1 msk honung.
2. Vispa 2 äggvitor hårt, vänd ner i chokladen och blanda samman.
3. Häll i plastad form, storlek 15x10 cm och låt stelna i kyl.
4. Skär skivor av chokladpastejen och servera. (Jag spritsade ut min, för den hann inte stelna!)
Och här hemma ser det idag ut som en krigszon i köket! Det är disk som räcker och blir över i flera dagar!!!

Gott nytt år!!!

8 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Gott nytt år!
Vad gott det ser ut. Själv åt vi hela nyårsafton kändes det som... mycket gott blev det.

bagerskan sa...

Hej du har väl inte missat min Nyårstävling där man kan vinna fina vinster från Grays? Jag har förlängt tävlingen till fredag så än har du chans att delta! Mer info här:
http://www.bagerskan.se/2010/12/sista-luckan-i-bagerskans-julkalender.html

Kram Karin

Linda & Bengtssons Baksida sa...

Oj så mycket gott!

Sockertussen sa...

Men jisses vad god snörosorna ser ut!
Vill ha!! ;)

Din stylish blogg har fått en Stylish Award av mig ;)

Du kan hämta den här:
http://sockertussen.blogspot.com/2011/01/blog-award.html

Kram
//Nellie

mmcakedesign sa...

he he tyckte att du förtjännar en till
http://marimilocakedesign.se/roligt/blog-award/

Sandra sa...

Erika: Härligt! Man ska äta mycket när man får chansen! :)

Linda: ja, det var smaskens! Synd att man blir mätt liksom!!!

Nellie: ja, de är riktigt goda! Fast jag måste säga att med hallon blir det bäst! Tack för awarden!

mm: Nämen tack! Vad härligt!

Daniella - BakeCake sa...

Vilka härliga bilder!

Jag har just nu en tävling på BakeCake där jag efterlyser en tårta! Kika in för att läsa mer. Ha det jätte bra! Kram!

HannaFindus sa...

Dessa såg helt underbara ut och jag måste definitivt bjuda på sånt nästa gång jag får gäster! Tack så mycket!