tisdag 28 september 2010

Hallonkladdkaka

Jag bakade en hallonkladdkaka idag. Den blev supergod verkligen! Till kakan serverade jag lakritssås, frusna hallon och pudrat floursocker! Mumsfillibabba!
Det är en smet som går enkelt och snabbt att slänga ihop! I princip samma recept som till blåbärskladdkakan (Som fortfarande är favoriten även om hallon också var gott!)!Färgen blev helt fantastisk!
Ingredienser:
2 ägg
100 g smör
200 g hallon
3 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
0,5 dl potatismjöl


-Vispa ägg och strösocker tills det blir luftigt och fluffigt.
-Häll hallon i en skål med vaniljsockret och kör till mos med en stavmixer.
-Smält smöret.
-Rör ihop äggsmet, hallon och smör.
-Tillsätt mjöl och potatismjöl.
-Rör till en jämn smet.
-Grädda i 200 °c i ca 30 minuter.

20 kommentarer:

bagerskan sa...

Vilken kul idé! Gissar att den smakar jättegott! En kladdkaka jag måste prova!

Kram Karin

Helena mitt i smeten sa...

Wow, vilken läcker kaka! Och gott med lakritssås till. Måste provas!

Mumsigheter sa...

Den ser helt gudomligt god ut, måste absolut provas!

Therése sa...

Wow, vilken kul kaka :)Måste också prova!!!

Remsan sa...

Vilken kladdkaka! Och sån härlig färg dessutom. Kan tänka mig det blev grymt med lakritssås till.

Sandra sa...

Tack allihopa! Jo, den blev super! Den var god dagen efter också! Nu finns det inget kvar av den alls!

Helena sa...

Vilken häftig idé med hallonkladdkaka, det har jag aldrig hört talas om innan. Nyskapande! :-)

sana sa...

Vilken fin färg av din kakan!
ljuvligt kaka med häftigt ide' hihi

Daniella - BakeCake sa...

Vad spännande! Detta måste jag definitivt prova!

Sandra sa...

Tack! Jag tycker ni ska prova! Jag ska fortsätta experimentera med detta recept på fler frukter och bär! :)

Cecilia sa...

Åh det här låter ju bara för gott! Hallon och choklad är supergott ihop. Måste testa vid tillfälle!

Sandra sa...

Mmm! Det är gott, fast här är det faktiskt ingen choklad alls med! Men säkert supert att ha chokladsås till! Mums!

Erika - Bakglädje sa...

Vilken härlig färg både på smeten och den färdiga kakan. Lakritssås låter som något för mig, tyvärr blir jag nog den enda i min familj som äter den. Men kakan skulle slukas av alla. :-)

Helena sa...

Åhh hallonkladdkaka, det har jag aldrig testat men det ser verkligen supergott ut!! Lägger in den bland mina favoriter ;)

Sofie Strahl sa...

Näää vad smart! Var den lika god som den ser ut? Den här måste jag prova!

Sandra sa...

Den är väldigt omtyckt och populär och till och med prisbelönt! ;) Du måste absolut testa! Den är även god att byta ut till blåbär eller andra favoritbär! :)

Unknown sa...

Hej! Jag måste ha gjort något fel för när jag testade receptet smakade den knappt hallon, blev jättesöt och fick sockerkakskonsistens. Och då var den ändå bara i ugnen i 25 minuter och inte 30 minuter som det står i receptet.

Sandra sa...

Hej Jim! Ja, det låter faktiskt väldigt märkligt. Känner många som gjort den och jag har själv bakat den flera gånger... Det är ju ganska mycket och tydlig hallonsmak i kakan. Hade du rätt mängd hallon? Alla ugnar är olika, så det kan ju kanske vara något som måste regleras. Du har inte använt varmluftslugn? Då kanske man behöver sänka värmen? Hmmm... Kan inte lista ut vad som blivit fel. Sött är det ju visserligen men inte överdrivet!

Anonym sa...

Är det färska eller frysta hallon du använder? Det är ju lite skillnad med fruktsaften antar jag. Anna-Lena

Sandra sa...

Jag har använt frysta bär, men jag tror nog det går utmärkt även med färska!