tisdag 10 maj 2011

Att-göra-listan! (massa länkar!)

Jag är inne och nosar på otaliga mat- och bakbloggar runtom på nätet och tänker alltid att jag ska prova än det ena än det andra. Ständigt glömmer jag var jag tittat någonstans och att surfa igenom hundra sidor på nytt för att hitta ett specifikt recept gör jag inte av ren och skär lathet (Tidsbrist också för den delen).

Så. Nu ska jag göra en härlig lista som jag kan hitta snabbt och enkelt här på min egen blogg! ;)

UnderbaraClara hade gjort havremjölk och länkade receptet till Ekonördarna på Lyckobacken! Egen havremjölk låter ju bara toppen, måste göra! Passar oss som får lite ballongmagar av för mycket laktos!

Regnbågstårta hade jag planer på att göra för några år sen, men kom mig aldrig för. Nu såg jag Sockerrus fina variant och tänker att jag borde återuppta min plan igen!!!

Teaterkonfekt som mormor och morfar alltid köpte på torget om lördagarna när jag var liten! Tänk att man kan göra dem själv? Ett måste! Söta saker-Therésia har detta receptet på lager som är ytterst lockande att prova på!

Citron och lakrits! En sån superkombo! Molly gjorde den här kakan som jag bara måste prova när tid finns! Den lät så god!

Det finns en blogg som heter Veganvintage! Där hittade jag receptet på fejkägg! Veganska ägg helt enkelt! Nu är jag inte vegan, men äter gärna veganskt av olika anledningar och har många vänner som är veganer. Jag gillar utmaningen i att göra ett fejkägg, likaså att det faktiskt finns alternativ som är vegetariska!

Jag läste om whoopie-pies för längesen och tänkte att det är nog gott! Borde göra det nån gång. Och nu plötsligt så är det whoopie-pies överallt och jag önskar att jag följt min impuls då - så hade jag kunnat låtsas att det var jag som startade denna trend! Hehe! Men men... Så är det ju inte nu! Hittade en fin variant som dessutom är gulligt dekorerade hos Bakglädje-Erika! (Kan kakorna vara uppkallade efter Whoopi Goldberg tror ni?)

Det finns såklart massa fler recept jag suktat efter, men jag får nog göra fler listor framöver!!!

3 kommentarer:

Stephanie sa...

Kul att titta in och få lite ny inspiration :) Jag har också precis startat en mat- och bakblogg, kolla gärna in den om du känner för det.

Erika - Bakglädje sa...

Jag hade också tänkt testa whoppie pie läääääänge innan jag väl gjorde det och jag kommer absolut att göra det fler gånger... mycket gott. Och regnbågstårtan hos Sockerrus har jag också spanat på. :-)
Jag har också problem att hitta tillbaka till alla bra recpt jag hittar på alla bloggar.

Enkakaiugnen - Lotta sa...

Visst blir man inspirerad av alla bakbloggar som finns? Problemet är ju att man glömmer bort allt gott man hittar, så ett sånt här inlägg var ju smart :) Har faktiskt testat whoopie pies, det var supergott! Jag gjorde av muffinssmet, eftersom det blev över en gång när jag gjorde muffins. De blev ganska platta, men väldiga goda. Jag fyllde med bl.a. äppelmos och kanel, yum! :)