måndag 2 maj 2011

Valborg i skogen!

Valborg firade jag, Staffan, Sara och Mats ute i skogen. Vi klättrade oss fram till en lagom hög höjd och där gjorde vi upp en eld. Sara och Mats är något av vandringsexperter och vana vid vildmarksliv. Själv hade jag inte direkt vanan inne men höll likt en pyroman lågorna vid liv när mörkret fallit över dalen! Vi hörde vildsvin i krokarna och när vi låg i tältet var de antagligen alldeles utanför!!!På söndagen vaknade vi tidigt och gjorde upp en ny eld. Åt frukost och vandrade sedan omkring lite i skogen. Jag är väldigt förvånad att jag inte har någon direkt träningsvärk idag med tanke på hur mycket jag tog i med benen i branterna. Men jag kanske är mer vältränad än jag visste om själv!Mats och Sara tog sig snabbt framåt...
Själv drömmer jag mig bort alldeles för lätt och tänker på rumpnissar och troll och om det kanske ska dyka upp något djur någonstans.Att jag dessutom envisas med att ha kameran i högsta hugg hela tiden gör väl kanske inte saken lättare. När man klättrar och rasar varannan meter, kan det vara bra att ha händerna fria har jag hört... Men det kan också vara ett rykte!Hemvägen gick på småvägar och framåt 12-tiden hamnade vi vid ett slott där det fanns ett café med hembakat! Vi blev väldigt sugna på att flytta ut till landet och odla allt själva och kanske ha ett sånt mysigt litet lantcafé dit bara glada kunder kommer och myser!Jag åt en kaka gjord på mandel och nötchoklad! Gott och glutenfritt! Jag borde bett om receptet för den var verkligen mumsig. Sådär lagom kladdig. Jag skulle nog i och för sig kunna lista ut receptet själv. Ska försöka!!!Tur hade vi. Igår när vi kom hem och la oss på en eftermiddagslur började det ösregna mer än det gjort på flera veckor! Tänk om det varit i lördags när vi precis kommit dit. Regnkläder hade vi ju inte med oss direkt!
Nu är det maj! Solen lyser och himlen är blå. Hej våren - jag gillar dig!

3 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Vilken trevlig valborg ni verkar ha haft. Mysigt med en eld. :-)

karin sa...

härliga bilder!

Sandra sa...

ja, det var trevligt och härligt och vi hade sån tur för dagen efter blev det ösregn och iskallt, precis efter att vi kommit hem!!!