fredag 5 augusti 2011

Johan fyllde år!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är Johans födelsedag! Hurra, hurra, hurra! Inte idag, i måndags... Lite sent inlägg!
Jag gjorde, av gammal tradition, tårta till Johan på hans födelsedag. Jag har gjort prinsesstårta till honom varje år, förutom förra året, sen vi lärde känna varandra 2002! Förra året köpte han tårtan... Förstår ingenting!!!
I år ville jag trixa till tårtan lite och i stället för att göra en klassisk grön så använde jag svart marsipan. Mest för att det var det jag hade hemma! Hade inte riktigt tid att gå och handla! Vad tycks?
Tyvärr så dog batteriet på min kamera och jag hittade inte laddaren så bilderna har jag tagit med mobilen! Suck!Tårtan blev i alla fall god, om än lite misshandlad på vägen till Johan... Jag cyklade med den, inget jag rekommenderar! Den höll dock förvånansvärt bra, själv han jag svära alla världens ramsor och nästan ta sönder cykeln i ren ilska över hur svårt det ska vara att cykla med en tårta...
Tårtbotten gjorde jag enligt systemet 3 lika och utgick från ett glas med 4 ägg och så fyllde jag ett glas med mjöl (vete+glutenfritt) och ett glas med socker. Jag tror jag tog 2 msk bakpulver. Minns inte riktigt... Det blev en riktigt bra botten!Fyllning var hemmagjord sylt, vaniljkräm och grädde!

2 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Vilken fin tårta och att cykla med en tårta är inget jag vill testa på :-)

Erika - Bakglädje sa...

Jättefin tårta. Cykla med tårta har jag aldrig gjort och jag tror jag avstår för det verkar inte helt enkelt. :-)