måndag 29 augusti 2011

Snabbisar

Om man vill slänga ihop en riktigt god kaka snabbt, enkelt och utan att det kan gå fel så ska ni göra Snabbisar. Det är riktigt gott. Jag valde att smälta mörk choklad på dem, men det går lika bra utan. Vill man lägga i extra ingredienser såsom torkad frukt så gör man det! De är också bra om man ska bjuda allergiker eller intolleranta. Köp mjölkfritt smör och välj havregryn som är garanterat glutenfria!Här kommer receptet i alla sin enkelhet:

Snabbisar
125 g smör
1,8 dl farinsocker
1/2 dl sirap
250 g havregryn (gärna de små från eko-urtekram)

Smält smöret med socker och sirap, rör ner havregrynen och blanda väl.

Häll massan i en form ca 20x20 och pressa ut massan platt och kompakt.

Grädda kaka i 180°, 25-30 minuter eller tills kakan är ljusbrun.

Låt den svalan i 2 minuter och skär sen upp kakan i bitar.

Satsen ger ca 16 kakor!


Eftersom temat på Söta Sakers Månadens sötsak är Lättlagat får detta bli mitt bidrag!