onsdag 19 oktober 2011

Årets bak- och dessertmästare i Stockholm 2011

Då var jag åter hemma i Malmö efter en rafflande final i hufvudstaden! Jag landade tillslut på en tredje plats vilket känns helt okej då jag rent fysiskt knappt kunde stå på kvällen innan och var en hårsmån från att ställa in alltihopa för jag mådde så kasst. Men med en stor dos vilja så pallrade jag mig dit och trots att jag inte förberett recepten alls inför baket lyckades jag få ihop en dessert som var helt ok och kanske rentav god! :)

Mästarkonditorn Magnus Johansson var en av juryn samt den som varit med och startat upp Chokladfestivalen, här syns han tillsammans med konferencier Anders Kraft.
Lillasyster Linn var på plats med pojkvännen Christoffer och hejade på mig!!! Mamma och Anders samt min kära sambo Staffan var också där!
Här är min chokladdessert som jag tog med mig från Malmö. Recept kommer senare!!!
Här står vi och funderar över tävlingen strax innan det är dags att äntra scenen!

Josefine Crafoord var med i juryn som stilexpert!
Här intervjuas Årets Konditor 2010, som även han satt i juryn! En trevlig prick!
That's me!
Jag blev klar i god tid innan de 60 minutrarna var över så jag kunde observera när de andras desserter provsmakades litegrand!
Här diskuterar hur vi ska få våra desserter att räcka till! Jag trodde det skulle vara fyra personer i juryn, men de var ju hur många som helst!!!
Här är i alla fall vad jag fick fram som min dessert på 60 minuter. Den hemliga ingrediensen som vi var tvungna att ha med förutom choklad var passionsfrukt!

Jag bjöd på en nougatsoppa med vitt chokladflarn, en liten ugnspannkaka med passionssmak samt en chokladsmuldeg att smula över om man så önskade!
Här presenterar jag desserten för juryn!
Anders kom och ställde frågor titt som tätt kring bakandet och vad jag sysslade med!
En av de andra tävlanden!
Funderingar!
Här presenterar jag min chokladdessert!
Dags att kora vinnaren! Vem av oss ska kamma hem titeln? Det var stenhård konkurrens från bland annat Lisa-Sockerrus! :)
Ja, här applåderas jag till tredjepriset!Vinnaren blev Anna-Eva Andersen! Och här är hennes vinnarkaka!

Mer info om våra bakverk hittar ni här

5 kommentarer:

Caroline sa...

Oh, så spännande det måste ha varit! Stort grattis till tredjeplatsen! Vilken enorm prestation! =) Grattiskramar till dig!

Hovkonditorn sa...

Grattis till en fin tredje plats!!

Cupcakesfluffan sa...

Grattis, så kul, en tredjeplats är ju jättebra med tanke på hur många som sökt

Therése sa...

Grattis till tredjeplatsen :) Jättekul att se alla bilder och din nougatsoppa med chokladsmuldegen låter ju helt underbar!!

Kjersti sa...

Stort GRATTIS!!!!! Bra jobbat! Att komma på medaljplats är väl helt fantastiskt, i synnerhet som du tydligen inte var helt kurant!