
Hur som helst så är jag ganska nöjd och ska prova att baka detta på nytt någon dag i lugn och ro och kanske själv även smaka på det. Vet ni det sjuka? Jag kom på att jag själv aldrig smakade på det jag bakade på scenen. Galet!
Nougatsoppa:
1,5 dl mjölk
1/4 dl grädde
10 g nougat
20 g mörk choklad
vaniljsocker
Värm grädde och mjölk i en kastrull. Sänk värmen och rör ner choklad och nougat samt vaniljsocker.
Chokladflarn:
Riv eller finhacka vit choklad. Strö ut små högar på bakplåtspapper och ställ i ugn ca 5 minuter på 150°C
Ugnspannkaka med passionsfrukt
1 dl mjöl
1,5 dl mjölk
1 ägg
frukt från 2 passionsfrukter
Vispa ihop till en jämn smet. Häll upp i en större eller några små formar och grädda i ca 10-20 minuter (beroende på form). Tag ut och servera med färsk passionsfrukt och vaniljkesella.
Chokladsmuldeg:
25 gram smör
25 gram socker
40 gram mjöl
1/3 tsk bakpulver
10 g kakao
Blanda ihop till en smuldeg och strö ut på bakplåtspapper. Grädda i 200°c 5-10 minuter. Strö runt eller på desserten som tillbehör!
6 kommentarer:
Låter allt himla gott och vad tjusigt upplagt
Tack så mycket!!!
Den är himla snygg din dessert! Jag smakade inte heller på min. Lagade det hemma i förra veckan och blev förvånad över att det faktiskt var riktigt gott :)
Åh, det här låter ju makalöst gott, vilken fantasi och kreativitet! YUM =D Härligt att du blev i alla fall ganska nöjd, det borde du verkligen vara! Galet snyggt är det också <3
Anna-Eva: Ja, men det låter ju super! Ska prova ditt vinnarrecept någon dag också tror jag!
Alexandra; Tack! Vad snäll du är!!!
Hej Sandra det där ser ju så gott ut :)tyckte den där minikastrullen var så fiiiin och hittade något liknade när vi var på Gekås i ullared förra helgen.Tack för inspirationen.Trevlig Lördag.Kram sanna
Skicka en kommentar