måndag 28 november 2011

Pippi-kalas

Här kommer Pippi Långstrump, tjolahopp tjolahej tjolahoppsansaaaa!!!
När man fyller 2 år gillar man ofta Pippi Långstrump. Då är det självklart en Pippi-tårta man ska få på sitt kalas! (blixten gör att tårtan ser mjölig ut, så var det inte riktigt i verkligheten!)I söndags firades en liten tjej som heter Frida och hon fick den här tårtan! Den blev visst väldigt uppskattad. Båda för hur den såg ut och hur den smakade, vilket ju är otroligt kul att få höra!!!
Jag utgick från en bild ur boken där Pippi själv bjuder in till kalas! Förövrigt så har jag ju även personlig erfarenhet av att fira Pippis födelsedag eftersom jag spelade Pippi på ALV det året hon fyllde 60! Jag fick doppa ansiktet i tårtan varje dag hela sommaren! Härligt värre! :) En mycket rolig tid!
Inuti är det i följande ordning nerifrån Chokladbotten, hallonmousse, sockerkaksbotten, hallonmousse, sockerkaka igen, hallonmousse igen, sockerkaka igen, chokladmousser och sist men inte minst är den spacklad med en chokladsmörkräm. Täckt med Sugarpaste inhandlat från Ultimate Cake!
För att slippa inhandla enorma mängder olika färgade sugarpaste som man ska ha så lite av och som sen bara ligger och blir dåligt så har jag färgat en del själv med hjälp av ätbar färg och sedan blandat fram nyanser jag ville ha. Har man bara grundfärgerna så går det att få fram de flesta färger! :)


Recept:

Till tårtbottnarna använde jag mig av det klassiska receptet "tre-lika".

Choklad- och Hallonmoussen gjorde jag utifrån detta recept som jag tycker är bra eftersom det inte innehåller gelatin. Det är ju många som är vegetarianer nowadays, som jag till exempel. Vilket gör att jag inte har för vana att köpa hem just gelatin. Däremot kan man stärka moussen lite genom att använda gelé- eller syltsocker som innehåller fruktpektin!

400 g färska eller frysta bär alt. smält choklad.
4 äggulor
1 1/2 dl floursocker
2 dl vispgrädde
(1 dl gelésocker)

Mixa eller mosa bären. (smält chokladen och låt svalna) Vispa äggulorna och florsockret lätt och pösigt. Vänd ner bären (chokladen) i äggsmeten. Vispa grädden hårt (med gelésockret) och vänd ner den i smeten. Låt stå kallt ett par timmar innan du brer ut den på tårtan. Om du inte ska ha det till tårta: Häll upp i portionsskålar och låt stå kallt två timmar innan servering!

8 kommentarer:

Therése sa...

Åå, vilken härlig pippitårta!

sana sa...

Wow..underbart tårta du har gjort!!

sabina sa...

vilken tårta..
o har du spelat pippi? vilekn upplevelse.. jag har alltid drömt om att spela på alv..

Linda - Bengtssons Baksida sa...

Wow vilken härlig tårta! Och vilket häftigt jobb du haft, måste ha varit jättetoligt!

Linda - Bengtssons Baksida sa...

Wow vilken härlig tårta! Och vilket häftgt jobb du haft, måste ha varit jättekul!

Sandra sa...

Tack allihopa! Ja, det var ett roligt jobb! Väldigt intensivt, roligt och tokigt! Fick träffa så många söta barn!!!

Kjersti sa...

Vilken helt fantastisk Pippi-tårta!!Rena konstverket ju. Förstår att den blev uppskattad både av födelsedagsbarnet och alla andra.

Ultimate Cake sa...

Vad bra det blev Sandra! Du ska vara stolt!