onsdag 15 december 2010

Bråttompraliner

Det är ju hur gott som helst med Mozartkulor, men det är inte alltid man har tid att rulla bollar och doppa i choklad. Samtidigt vill man ju ha massor, eller hur? Då gör man så här:Skär loss lite bitar marsipan och lägger i formar.
Sedan skär man lite bitar från en nougatbit och lägger på marsipanen.
Sist men inte minst smälter man choklad i micron och häller över marsipanen och nougaten och vips så är det klart!

Enkelt och riktigt fint. Särskilt när det är lite guld- och pärlemoströssel på som avslutning!

6 kommentarer:

Sara sa...

Kankse man skulle testa =)

bakmammorna sa...

Vilken bra ide! Det måste jag prova, jag tröttnar alltid på att rulla!

Magdaloony sa...

Vilket bra tips! Jag behöver alla julbaksfusk jag kan få tag på till ikväll – när det äntligen är jullov! :)

Sandra sa...

Sara: Gör det!!! Supergott!

Bakmammorna: Ja, jag får nästan kramp i händerna om jag rullar för länge! ;)

Magdaloony: Åh, ja!!! Äntligen lite ledigt! Sååå skönt!!!

Style by M.O.M. sa...

Åh så enkelt! Men det borde bqara lika gott att byta marsipanen mot tex hasselnötter.

Eller?

Jag gillar ju inte marsipan, men detta var ju enkelt!

Stort tack för tipset!

Sandra sa...

ja, men absolut. Det är bara fantasin som sätter gränser! Torkad frukt är också ett tips. Det är sjukt gott med torkade tranbär ihop med mörk choklad!!!