75 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 tsk malda nejlikor
2 1/2 tsk ingefära
3 tsk kanel
1 tsk kardemumma
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 dl lingon sylt
1/2 dl mjölk eller 1 1/2 dl gräddfil/mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en 1 1/2 liters form.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddorna. Blanda ner det i äggen, blanda i smöret och mjölken och lingonsylten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 45-60 minuter.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddorna. Blanda ner det i äggen, blanda i smöret och mjölken och lingonsylten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 45-60 minuter.
6 kommentarer:
Vad fint du bakat!
Låter smarrigt =)
Åh...vad gott de ser ut! vill gärna smaka och baka de ;d
TAck!!!
Ja, Sana! Prova!!! Det är supergott!
hihi jag kommer också att ha mjuk pepparkaka i månadens sötsak :) det är väl det kryddiga temat som inbjuder.
en sån trevlig chef dina anställda har! min chef bjuder minsann aldrig på något :/ men han är diabetiker, så det får väl va ok.
Jag håller med dig! Mjuk pepparkaka är mycket godare än de små hårda pepparkakorna. :-)
Vilken mysig idé att bjuda hem jobbet på julgott.
Cecilia: Ja, men det inbjöd verkligen till det!!! Hehe!
Erika: Visst är det så! Och det var verkligen supermysigt med jobbfika här! Men det kan ju bero på att jag har väldigt trevliga arbetskamrater också!!!
Skicka en kommentar