torsdag 24 februari 2011

veganska macroner!

Tänkte bara avslöja att jag håller på att göra macroner. Veganska macroner. Vanliga också! Men håll tummarna för att veganvarianten blir bra! Det kommer en vegan på lördag. Alla måste kunna äta av godsakerna! De veganska blir gröna för att jag ska hålla reda på vilka som är vilka!!!Har ni gjort veganvariant någon gång? Några bra recept? Jag använde "no-egg" som ersättning för ägg och bytte helt enkelt bara ut det från mitt vanliga recept. Men det kanske finns något som är mer anpassat?

Update: De blev kanske det mest misslyckade jag gjort någonsin. Veganska macroner... Hmmm... Det blir årets utmaning det!

5 kommentarer:

Cecilia sa...

Vad kul att du testat, då behöver inte jag =)
Jag funderade över detta med veganmacaroner för länge sedan, men gav upp innan jag ens testat eftersom äggen verkar vara av så stor vikt för macarons. Därmed inte sagt att det är omöjligt!

Sandra sa...

Ja, men åh! Jag ska testa igen! Det kommer bli grymt! Jag måste hitta ett sätt att göra det på! Det kan ju inte vara omöjligt! Jag har en idé!!! Jag återkommer! :)

Tina N sa...

Intressant! Vad använder man istället för ägg? Vill du ha tips kan du ju höra med Pågens eller något liknande. De har ju aldrig äggvita i sina maränger!

Sandra sa...

Det finns en produkt som heter NoEgg som jag använde! Men, det fungerade som sagt inte så jättebra, så jag får experimentera vidare på det!!!

Lina sa...

Noegg är en stärkelsebaserad äggersättning som inte funkar så himla bra i maränger om de ska komma i kontakt med något fuktigt. Jag har ett recept på veganska maränger liggande på bloggen någonstans men de är jag inte heller riktigt nöjda med än ... Maränger i butiker använder istället protein från mjölk men det funker ju inte så bra till veganer. Jag har kört lite på sojaprotein och det funkar faktiskt helt okej, inte perfekt än dock men det kommer nog ta lite tid innan jag hinner ta mig an det projektet:)