Parmesanfyllda potatisrullar
4 port
ca 3 dl vetemjöl
salt, svartpeppar
riven muskotnöt
1 ägg
1 kruka basilika
3 msk ströbröd
1 dl färsk riven parmesan
1 msk olivolja
smör till aluminiumfolie
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 burk krossade tomater (400 g)
Skölj potatisen och koka den 25 minuter. Skala den och pressa den genom en potatispress. Blanda ner mjöl, salt, peppar, muskot och arbeta samman till en deg. Täck över. Låt vila 15 minuter.
Hacka basilikan och blanda den med ströbröd och parmesan. Kavla ut potatisdegen till en rektangel. Pensla degen med olja och lägg på fyllningen. Rulla ihop degen från kortändan.
Smöra en bit aluminumfolie ca 20x75 cm. Lägg potatisrullen på ena halvan av folien och vik över den andra halvan. Vik in de tre öppna kanterna, 1 cm i taget 2-3 gånger, så att paketet blir riktigt tätt. Koka upp rikligt med vatten. Lägg i potatisrullen och sjud ca 30 minuter på svag värme.
Ta upp potatisrullen och skär den i skivor. Servera med tomatsåsen!
1 kommentar:
Oj vad gott detta lät! Jag håller med dig angående palten, för degig för min smak :-)
Skicka en kommentar