tisdag 3 maj 2011

chokladfondant med kaffelikör

Igår hade vi besök en liten sväng på kvällen. Då slängde jag ihop något av det godaste jag vet: Chokladfondant! Jag följde inget recept men använde 1 ägg, havregrädde, 100 gram mörk choklad (72%), potatismjöl, lite vetemjöl och smör. Jag smaksatte med kaffelikör och oh la la!!! Det blev mycket gott!

Kan äta hur mycket som helst så det var tur att jag bara gjorde till just tre portrioner, för jag vet inte om jag hade kunnat sluta äta annars! Jag serverade den varm med torkade tranbär och lite äppelbitar!

7 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Det låter riktigt mumsigt!

Ann-Sofi sa...

Åh det lät gott!

Linda & Bengtssons Baksida sa...

Det lät som en god fondant!

Sandra sa...

Ja, det var supergott ska ni veta! Mumsigt värre!

Cecilia sa...

Jag vill också göra sån här smarrig chokladfondant! Osäker på hur det funkar utan ägg dock, men det är väl bara att testa - utan recept för äggfria har jag inte hittat.

Sandra sa...

Cecilia: Jag har gjort chokladfondant utan ägg, men med NoEgg. Det blir jättegott! Kör på det vet jag!

Therése sa...

Ååå, det är så himla gott med fondant! Jag kan också äta hur mycket som helst :)