lördag 22 oktober 2011

Nougatpassion - finalbidrag på 60 minuter!

Nougatpassion:Mitt finalbidrag som jag gjorde på scen är mer eller mindre improviserat. Jag hafsade ner något slags recept på morgonen och gick dit och gjorde... Jag är otroligt tacksam över att jag sällan följer recept och att jag ständigt improviserar både i mitt yrke och i köket. Annars hade jag ställt in. Att inte kunna förbereda var en plåga som inte gjorde något bättre.

Hur som helst så är jag ganska nöjd och ska prova att baka detta på nytt någon dag i lugn och ro och kanske själv även smaka på det. Vet ni det sjuka? Jag kom på att jag själv aldrig smakade på det jag bakade på scenen. Galet!

Nougatsoppa:

1,5 dl mjölk
1/4 dl grädde
10 g nougat
20 g mörk choklad
vaniljsocker

Värm grädde och mjölk i en kastrull. Sänk värmen och rör ner choklad och nougat samt vaniljsocker.

Chokladflarn:

Riv eller finhacka vit choklad. Strö ut små högar på bakplåtspapper och ställ i ugn ca 5 minuter på 150°C

Ugnspannkaka med passionsfrukt

1 dl mjöl
1,5 dl mjölk
1 ägg
frukt från 2 passionsfrukter

Vispa ihop till en jämn smet. Häll upp i en större eller några små formar och grädda i ca 10-20 minuter (beroende på form). Tag ut och servera med färsk passionsfrukt och vaniljkesella.

Chokladsmuldeg:

25 gram smör
25 gram socker
40 gram mjöl
1/3 tsk bakpulver
10 g kakao

Blanda ihop till en smuldeg och strö ut på bakplåtspapper. Grädda i 200°c 5-10 minuter. Strö runt eller på desserten som tillbehör!

6 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Låter allt himla gott och vad tjusigt upplagt

Sandra sa...

Tack så mycket!!!

Anna-Eva sa...

Den är himla snygg din dessert! Jag smakade inte heller på min. Lagade det hemma i förra veckan och blev förvånad över att det faktiskt var riktigt gott :)

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Åh, det här låter ju makalöst gott, vilken fantasi och kreativitet! YUM =D Härligt att du blev i alla fall ganska nöjd, det borde du verkligen vara! Galet snyggt är det också <3

Sandra sa...

Anna-Eva: Ja, men det låter ju super! Ska prova ditt vinnarrecept någon dag också tror jag!

Alexandra; Tack! Vad snäll du är!!!

sanna sa...

Hej Sandra det där ser ju så gott ut :)tyckte den där minikastrullen var så fiiiin och hittade något liknade när vi var på Gekås i ullared förra helgen.Tack för inspirationen.Trevlig Lördag.Kram sanna