tisdag 15 maj 2012

Ska vi, ska vi byta grejer? Ska vi byta grejer med varann?

En bra sak när man inte är rik är att byta till sig saker. På facebook finns det en sida som heter bortskänkes/sökes/bytes. Det är toppen! Jag behöver till exempel bebiskläder eftersom jag ska få barn snart. Är som bekant dock arbetslös och det är inte så många som väljer att anställa en höggravid kvinna som ska hoppa på mammaledighet. Därmed är ju min ekonomi inte jättesäkrad inför framtiden. Bebiskläder är något bebisen har under väääldigt kort tid. Ändå kan nya plagg kosta väääldigt mycket.

Nu har jag inte bara bytt till mig bebiskläder utan även diverse baksaker. Jag har prylar jag inte vill ha, men i stället för att slänga så har jag gett det till någon som vill ha och så har jag fått lite socker, mjöl och kakao i utbyte.

Idag fick jag en hel kasse barnkläder och till personen ifråga hade jag bland annat nyttjat alla baksaker jag bytt till mig och bakade en kaka till henne! Jag ser en god cirkel ta form. Jag kommer sedan när min lille skrutt vuxit ur kläderna kunna byta dem vidare igen mot något annat! Är det inte toppen?

Vidare har jag fyndat på tradera. Just nu är en body påväg till mig! Köpte den med tillhörande byxor för 15 kr! Det är Cupcakes på den! Ja, men är inte det ett fynd så säg??? Min unge måste ju ha en cupcakebody, det säger väl sig självt!?
Receptet är väääärldens mest busenkla och det går inte misslyckas!
4msk mjöl
4msk socker
1st ägg
3msk kakao
3msk nutella
3msk mjölk
3msk olja
Blanda ihop allt i en skål. Fördela smeten i 4 små koppar eller 2 stora muggar alternativt en pappform som jag använt på bilden och kör i micron ca 2 minuter! Klart!

Jag värmde även lite grädde och smälte ner choklad till en god ganache som jag hällde på kakan och dekorerade med mandelflarn och strössel!

Minns inte var jag hittade receptet, men det känns som om det skulle kunna vara ett original till cupcakes. Koppkaka. Man gör det helst och enkelt i en kopp och äter direkt därur! ;)

MUMS! Testa! Ta gärna för mycket nutella i!

5 kommentarer:

Smulansbakblogg sa...

åh va bra.de måste ja kolla.har massa baksaker t.om oanvända.tack för tipset

Cupcakesfluffan sa...

Kan du inte länka till gruppen i FB?

Hovkonditorn sa...

Låter som en bra idé och kakan ser mycket god ut!

Sandra sa...

Smulan: Ja, det är toppen! Just den här hör till Malmö. Men det finns flera över landet!

Caupcakesfluffan: Har gjort!!!

Hovkonditorn: Ja, det är en mycket bra idé! ;)

Monia - mamma till Tuvalie sa...

I morgon dras vinnaren av Lykka-tävlingen och inte många är med och tävlar. Det enda du behöver gör är att blogga om din favoritprodukt bland alla smarta köksredskap dom har, och sedan lämna en liten kort motivering till varför just DU ska vinna. Med så få deltagare är det stor chans att du blir den lyckliga vinnaren av 400 kronor presentkort hos www.lykka.se :) Kika in och delta: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/may/tavling-vinn-presentkort-hos-lykkase.html