Nu när jag ändå är igång och bakar recept från Söta Sakers sida tänkte jag försöka mig på att vinna hennes fina bakbok också! Hoppas, hoppas jag vinner!
Chokladfyllda chokladkakor:
2 dl hackad choklad
1 msk smör
1 dl socker
1 äggvita
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
en nypa salt
1 tsk bakpulver
ev. 1 msk vatten
kakao till garnering
Spara en dl av den hackade chokladen och smält den andra decilitern i ett vattenbad. Blanda smör och socker ordentligt och vispa sedan i äggvitan och vaniljsockret. Rör i den smälta chokladen. Blanda mjöl, salt och bakpulver för sig och rör ner i smeten. Rör eventuellt ner en msk vatten om smeten känns för torr. Blanda sist ner det resterande chokladhacket. Klicka ut till små bollar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 10 minuter och sikta sedan över lite kakao över varje kaka med hjälp av en tesil.
3 kommentarer:
Åh, vad gode de ser ut!
Gott!!
Jaaa! Sååå sjukt goda!!!
Skicka en kommentar