Idag har jag provat att baka i min nya ugn för första gången. Det blev små rosa maränger. Jag upptäckte till mitt stora förtret att 100 grader inte riktigt är 100 grader så jag fick höja värmen... Men marängerna blev tillslut hårda och spröda. Tyvärr sprack de lite, vilket jag tror berodde på att de var inne alldeles för länge i ugnen innan jag höjde värmen! Jag har använt det här receptet förut och då blev det toppen!Maränger:
3 medelstora äggvitor
1,5-2 dl socker
0,5 krm ättiksprit
(några droppar karamellfärg)
Blir ca 35 st. Ugn 100°c.
Sätt på ugnen. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1 dl socker till fast skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Spritsa eller klicka ut smeten som topar eller kransar på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen tills kakorna släpper papperet, ca 45 minuter.
(Ättikan stärker äggvitan så att smeten blir styvare.)
2 kommentarer:
Det är alltid knepigt att baka i en annan ugn än den man är van vid. Men det ser ju ut som att du lyckats få till baket i alla fall. Maränger är gott, men det var länge sen jag bakade det själv.
Visst är det. Jag håller på att lära mig ugnen. Men jag får väl "offra" mig och baka ganska mycket nu i början så att vi lär känna varandra väl! ;)
Skicka en kommentar