torsdag 3 februari 2011

Parmesanfylld potatisrulle med fin tomatsås

Den här potatisanrättningen blev väldigt lyckad! Gott och enkelt. Påminner lite om palt eller kroppkakor, men mer smakrikt och fylligt! Jag tycker palt blir lite för degigt och smaklöst nämligen!Man måste naturligtvis inte göra exakt den här fyllningen. Det ju bara att använda fantasin och smaklökarna så att det passar! Till såsen använde jag savoykål i stället för zucchini som det är i originalreceptet. Det är för att min sambo inte gillar zucchini. Det går bra vilket som!

Parmesanfyllda potatisrullar
4 port
450 g mjölig potatis
ca 3 dl vetemjöl
salt, svartpeppar
riven muskotnöt
1 ägg
1 kruka basilika
3 msk ströbröd
1 dl färsk riven parmesan
1 msk olivolja
smör till aluminiumfolie
tomat- och zucchinisås
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 burk krossade tomater (400 g)

Skölj potatisen och koka den 25 minuter. Skala den och pressa den genom en potatispress. Blanda ner mjöl, salt, peppar, muskot och arbeta samman till en deg. Täck över. Låt vila 15 minuter.

Hacka basilikan och blanda den med ströbröd och parmesan. Kavla ut potatisdegen till en rektangel. Pensla degen med olja och lägg på fyllningen. Rulla ihop degen från kortändan.

Smöra en bit aluminumfolie ca 20x75 cm. Lägg potatisrullen på ena halvan av folien och vik över den andra halvan. Vik in de tre öppna kanterna, 1 cm i taget 2-3 gånger, så att paketet blir riktigt tätt. Koka upp rikligt med vatten. Lägg i potatisrullen och sjud ca 30 minuter på svag värme.Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Tärna zucchinin fint. Hetta upp oljan och fräs lök och vitlök tills den mjuknar. Tillsätt oregano, zucchin och tomater. Krydda med salt och peppar. Lägg locket på och låt sjuda i 15 minuter.

Ta upp potatisrullen och skär den i skivor. Servera med tomatsåsen!

1 kommentar:

Linda & Bengtssons Baksida sa...

Oj vad gott detta lät! Jag håller med dig angående palten, för degig för min smak :-)