söndag 20 mars 2011

Födelsedagspresent: Hembakad chokladkaka med Lindt Hazelnut de luxe!

I lördags vankades det födelsedagskalas! Jag och min Sambo gjorde presenterna själva. Staffan målade av födelsedagsbarnet och jag bakade en kaka i en fin form från Kalasform!
Jag tänkte att jag skulle använda mig av något recept ur kokboken jag själv fick i födelsedagspresent! Dock hade jag inte riktigt alla ingredienser utan det blev en Sandra-hitte-på-kaka i vanlig ordning. I stället för den frosting som angavs i receptet använde jag helt sonika Lindt Chokladen med hasselnöt som jag fick hemskickat för ett tag sedan! Den blev alldeles perfekt på kakan! Den stelnade aldrig riktigt igen utan var alldeles krämig och god på! (Några bitar slank även ner direkt i gapet på mig och Staffan utan vidare omvägar på varken kaka eller smältning!)
Kakan bjöds det på redan på kvällen och betyget blev helt klart godkänt! Jag tror till och med att alla tyckte den var en MVG-kaka!
När jag i alla hast skulle fota av kakan innan vi alldeles försenade begav oss till festligheterna, så verkade katten väldigt intresserad av att få smaka......men det visade sig att det nog mest var påfågelfjädrarna som var spännande!

7 kommentarer:

Caroline sa...

Det ser väldigt mumsigt ut!

Sandra sa...

Ja, det var den! Smaskens!!!

Helena S sa...

Haha, stencool katt!

Linnea Johansson sa...

Den där kokboken är kanon, verkligen! Har själv en :D

sana sa...

Vilken söt kat!!
jag gillar den här choklad, de är jätte gott ;d

Linda Mpili sa...

Lånar hazelnut bilden, hoppas det är ok, annars tar jag bort den!

Sandra sa...

Linda: det går så bra så, men länka gärna var dy hittat den! ;)