onsdag 2 mars 2011

Macarons

Jag har ett recept på macarons som jag inte har misslyckats med. De blir inte superglansigt perfekta kanske, men de håller ihop och blir goda. På kalaset jämfördes de med äkta fransk vara i smaken! Kräver inte att äggvitan ska ha stått framme i ett dygn och de behöver inte vila i en timme... Mycket bra säger jag - tjejen utan tålamod!4 dl florsocker
125 g mandel
1 1/4 dl äggvita (3-4 st)
1/2 dl strösocker

150 °c
Mal mandeln i en mandelkvarn.
Blanda mandeln med florsockret.
Vispa äggvitan till fast skum. Börja på låg hastighet. Tillsätt strösocker och vispa sedan tills du kan vända upp och ner på skålen utan att marängen rinner ur!
Blanda ner de torra ingredienserna.
Klicka eller spritsa ut ca 50 klickar.
Vila i minst 15 minuter. Man kan ju vila mycket längre om man inte vill chansa, men inget måste.
Baka i nedre delen av ugnen ca 12 minuter!

Dessa är fyllda med en likörkräm gjord på florsocker, färskost och espressolikör!

7 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

De blev himla fina, får nog ta och baka lite nya macarons snart igen

sara sa...

Dessa ser ju super goda ut! =)

Sockertussen sa...

Vad fina de blev =)

Jag har en tävling på min sida där du kan vinna ett supersnyggt förkläde =)
Trevlig helg
/Nellie

Filippa H. sa...

Nice - det receptet skall jag testa! Håller fortfarande på och letar runt för att hitta det ultimata macronreceptet för just mig, haha. :) men det här lät passande! skall testa det nästa gång.

Sandra sa...

Sara: Ja, det är gott! Kaffelikör var en hit som smaksättare!

Nellie: Tack för tipset!

Filippa: Ja, detta är toppenbra! Skönt med ett macaronrecept som inte kräver så mkt. Men sen vet man ju inte. Jag kanske bara haft tur! Säg till om du testat om det funkar för dig också!!!

Bland muffins och pelargoner sa...

Har aldrig själv testat, men har långtgående funderingar det vill jag lova. Jag är ju en sådan som vill ha perfekt resultat direkt, utan att misslyckas. Vi får väl se hur det går...

Anonym sa...

mmm... ser jätte gott ut...