måndag 7 mars 2011

rödbets- och fetaostmuffins

Jag gjorde matmuffins på rödbetor häromdagen när jag hade en vän på besök! Rödbetor ger så fantastiskt mycket färg!
Jag gjorde en god sås till också av färskost, grädde, lite grönsaker och vegobacon. De är lite mastiga om man inte äter något sådan till. Går också bra att doppa i bara en creme fraiche till exempel!
Katten tyckte att de luktade lite konstigt!

8 muffins

200 gram färska råa rödbetor skalade och finrivna
1,5 dl strösocker
100 g smör, smält
2 ägg
0,5 tsk salt
1 dl apelsinjuice färsk eller färdigblandad
0,5 smk dragon
4 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
200 gram fetaost, grovsmulad

Sätt ugnen på 200 °c
Blanda de rivna rödbetorna, socker, smör, ägg, salt, apelsinjuice och dragon.
Rör om blandningen ordentligt i tre fyra minuter
Sikta ihop mjöl ovh bakpulver. Rör ner i rödbetsmassan och blanda väl.
Vänd 2/3 delar av fetaosten och häll smeten i muffinsformar. Toppa med resterande fetaostbitar.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Men guuu vilken söt katt!

Muffinsen låter också spännande, men jag fastnade lite på gullkatten :)

Sandra sa...

Hihi! Ja, men det är lätt att hon får mest fokus som sötsak!!!