Glutenfri müsli
1 plåt
skalet av 1 apelsin
5 torkade dadlar
3 msk honung
1 tsk kanel
1 dl solrosfrön
1 dl mandel
1 dl paranötter
1 dl hasselnötter
1 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
0,5 msk solrosolja
Sätt ugnen på 125°c. Skär äpplet i bitar. Lägg äpple, rivet apelsinskal, dadlar, honung, kanel och solrosfrön i en matberedare och mixa i någon minut. (Jag använde stavmixer). Lägg massan i en stor skål.
Lägg mandlar, paranötter och hasselnötter i matberedaren och mixa hastigt i några sekunder. Det ska vara grova bitar. Blanda nöthacket, pumpafrön, solrosfrön och linfrön med massan.
Smörj en ugnsplåt med solrosolja, bred ut blandningen och platta till. Sätt in plåten i ugnen i 1 timme, sänk till 50°c och låt stå 6-8 timmar att torka. Ta ut plåten och bryt müslin i småbitar. Förvara i en burk med lock!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar