_____________________________________________________
Morotskake-cupcakes i miniformat!
ca 24 st1,5 dl finrivna morötter
1/4 dl olja
1 dl socker
0,5 dl sojagrädde
1 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
---
Vispa ihop sojagrädde och socker. Rör försiktigt ner de övriga ingredienserna.
Häll smeten i en plastpåse och knyt ihop öppningen. Klipp ett litet hål i ett hörn och spritsa ut lite smet i varje form!
175°c i ca 10 min!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Kraftigt chokladiga minimuffins med en touch av chili!
5 dl vetemjöl
3 ägg
1 1/2 dl kakao
25 g olja
2 dl havremjölk
2 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl mörk choklad (smält)
1/2 finhackad chilifrukt (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 200°C. Placera ut ca 50 miniformar eller 12 stora på en plåt/muffinsplåt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Hacka chokladen i små bitar. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och rör ner i äggsmeten. Tillsätt sedan havremjölk, mjölblandning, chili och den smälta chokladen. Fördela smeten i de små formarna eller i 12 stora pappersformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter för de små och ca 16 minuter för de stora. Låt svalna och dekorera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar