onsdag 28 juli 2010

Månadens sötsak - Två smaker - Rabarber- och aroniasaft!

Till månadens sötsak är det Två smaker som gäller. Jag valde att kombinera Rabarber med Aroniabär! 

Jag gjorde Saft på dessa smaker! Supergod blev den. Lite för söt så nästa gång ska jag minska på sockret.
Recept:
Rabarber- och Aroniasaft
1 l aroniabär - frostbitna
2 l rabarber
7 dl vatten
5-6 dl socker per liter avrunnen saft
1/2 tsk konserveringsmedel om så önskas.

Koka bär och frukt med vattnet i ca 10 minuter
Låt bären rinna av i en saftsil i ca 30 minuter. Rör inte.
Låt den avrunna saften koka upp med sockret.

Skumma av saften och häll upp i rena, varma flaskor!

4 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

aroniabär har jag aldrig hört talas om, spännande, alltid gott med hemmagjord saft

Sandra sa...

Det är vanligare än man tror. Används ofta som buskar i offentliga miljöer och som häck runt trädgårdar! Bäret smakar inte särskilt gott att äta som det är från busken då det är väldigt beskt och måste frostbitas eller frysas innan det används. Men det är väldigt nyttigt och passar fint till saft och sylt! :)

Johanna - Bland muffins och pelargoner sa...

Det låter som en väldigt spännande kombination, kan tänka att det blev väldigt gott. Det brukar ju faktiskt hemmakokt saft bli :)

Sandra sa...

Ja, den blev jättegod! Jag var lite dum bara och tog lite extra mycket socker för att jag trodde aronian skulle blir för besk. Men jag hade fel.Det blev för sött. Men i receptet har jag angett "rätt" mängd socker!!!