2bröd
Ingredienser
- 25 gram jäst
- 5 dl vatten 37 °c
- 1 msk salt
- 2,5 msk olivolja
- 150 g förväld spenat
- 12 dl vetemjöl special
- 2 dl rågsikt
- 1 dl Vetekli
Gör så här
Rör ut jästen i lite av vattnet
Tillsätt resten av vattnet samt salt, olivolja och spenat
Tillsätt mjöl, rågsikt och vetekli och arbeta i maskin eller med elvisp i ca 15 minuter
Låt jäsa i minst en timme
Forma degen till två limpor lika långa som plåtens långsida, som läggs på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter
Värm samtidigt ugnen till 250 °c
Ställ en oöm plåt i botten av ugnen.
Strö vetemjöl över bröden och snitta dem.
Sätt in bröden i mitten av ugnen och lägg ett par isbitar i den oömma plåten.
Efter fem minuter, sänk temperaturen till 200 °c
Efter femton minuter, öppna ugnsluckan och släpp ut ångan.
Grädda bröden i totalt ca 30 minuter.
Låt svalna på galler utan bakduk!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar