Sju sorters kakor är bra för magen. Gör dig gott hela dagen. Framåt kvällen tar du två. Så att du på natten bra ska må.
lördag 24 juli 2010
Ugnspannkaka
Räcker till Långpanna 30x40 cm.
4 ägg
8 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
Extras
3 msk råsocker
2 msk strösocker
2 tsk kanel
1 dl finhackade hasselnötter
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa sönder äggen och tillsätt hälften av mjölken, mjöl och salt. Vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken och sockret.
2. Häll smeten i en smord form och låt den gräddas i ca 15 minuter.
3. Under tiden som gräddningen pågår blandar du socker, kanel och finahackade hasselnötter. Ta ut pannkakan ur ugnen och strö på blandningen. Grädda sedan ytterligare i 15 minuter!
4. Servera med sylt, grädde, creme fraiche eller varför inte kesella? Den går också bra att äta som den är!
Mumsfillibabba!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar