lördag 24 juli 2010

Ugnspannkaka


Räcker till Långpanna 30x40 cm.

4 ägg
8 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk strösocker

Extras
3 msk råsocker
2 msk strösocker
2 tsk kanel
1 dl finhackade hasselnötter

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa sönder äggen och tillsätt hälften av mjölken, mjöl och salt. Vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken och sockret.

2. Häll smeten i en smord form och låt den gräddas i ca 15 minuter.

3. Under tiden som gräddningen pågår blandar du socker, kanel och finahackade hasselnötter. Ta ut pannkakan ur ugnen och strö på blandningen. Grädda sedan ytterligare i 15 minuter!

4. Servera med sylt, grädde, creme fraiche eller varför inte kesella? Den går också bra att äta som den är!

Mumsfillibabba!

Inga kommentarer: