lördag 24 juli 2010

Hasselnötsmuffins veganstyle

Till dagens ombyggnad bakade jag lite muffins för trevlighetens skull. Eftersom min chef är vegan fick de bli av det slaget att även hon kunde äta! Roligast så. Lika enkelt att göra. Dessutom är det en massa människor som fyller år. Så man kan ju passa på att fira även om de inte är här!

De blev ganska fula. Orkade inte lägga så mycket tid på dem. Fula kanske men mycket goda! Mums!

Ingredienser
2 ½ dl sojamjölk
1 tsk äppelcidervinäger
1 ¾ dl socker
¾ dl rapsolja
4 msk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljextrakt
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 paket hasselnötsmassa
¾ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
¼ tsk salt

Beskrivning
Sätt ugnen på 175° och ställ fram en muffinsplåt.

Vispa ihop mjölken och vinägern i en stor bunke och låt sedan stå i någon minut. Lägg till sockret, oljan och vaniljpulvret och vispa tills det blir skummigt.

Sikta ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en annan bunke. Vispa ner det i två omgångar i mjölkblandningen. Finfördela hasselnötsmassan och rör ner. Vispa tills det inte finns några stora klumpar kvar.

Fyll sedan formarna med smeten upp till ungefär hälften och grädda i ugnen, ca 18-20 minuter, prova med en tandpetare, om den inte blir kladdig är kakorna färdiga. Låt dem svalna.

Inga kommentarer: