De blev ganska fula. Orkade inte lägga så mycket tid på dem. Fula kanske men mycket goda! Mums!

Ingredienser
2 ½ dl sojamjölk
1 tsk äppelcidervinäger
1 ¾ dl socker
¾ dl rapsolja
4 msk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljextrakt
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 paket hasselnötsmassa
¾ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
Beskrivning
Sätt ugnen på 175° och ställ fram en muffinsplåt.
Vispa ihop mjölken och vinägern i en stor bunke och låt sedan stå i någon minut. Lägg till sockret, oljan och vaniljpulvret och vispa tills det blir skummigt.
Sikta ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en annan bunke. Vispa ner det i två omgångar i mjölkblandningen. Finfördela hasselnötsmassan och rör ner. Vispa tills det inte finns några stora klumpar kvar.
Fyll sedan formarna med smeten upp till ungefär hälften och grädda i ugnen, ca 18-20 minuter, prova med en tandpetare, om den inte blir kladdig är kakorna färdiga. Låt dem svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar