Jag hade inget floursocker hemma och jag pallade inte att gå och köpa så jag skippade att göra glasyr. Här har jag använt vaniljsocker och pudrat på lite fina mönster på kakan! Enkelt men fint! |
Vegansk rabarber- och Aroniakaka
Ingredienser:
1 dl olja
4 msk äppelcidervinäger
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
6 dl rabarber- aroniamos
3 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
0,5 dl potatismjöl
-Vispa äppelcidervinäger, olja och strösocker.
-Blanda i bakpulver och bikarbonat och låt det stå och svälla upp.
-Häll rabarber och aronia i en skål med vaniljsockret och kör till mos med en stavmixer.
-Tillsätt mjöl och potatismjöl.
-Rör till en jämn smet. Fördela i en rund form eller två avlånga.
-Grädda i 200 °c i ca 20 minuter.
-Låt kakan svalna något.
-Pudra floursocker över kakan och servera med vaniljkesella, glass eller grädde!